Szia Panni!
A következőt írtad a 4-es válaszodban:
"...ha a cégnek kötelezettsége (tartozása) van,akkor eleve nem lehet végelszámolásnak nekiindulni."
Erre mondtam/írtam én azt, hogy ez nem kizáró ok, mert ha van rá fedezet akkor miért is ne lehetne tartozása. A lényeg, hogy legyen fedezet! Tehát az idézett megállapításod helytelen a kérdező szempontjából is és úgy általában is.
Az "általában" szót nem véltem felfedezni az írásodban még most, többszöri olvasás után sem, sajnálom. Az pedig, hogy valakinek az eredménytartaléka T egyenlegű nem jelenti azt, hogy nincs fedezet a hitelezők kielégítésére.
Üdv: P.Zsuzsa
Sziasztok!
Minden tárgyi eszközt még a végelszámolás előtti időszakban értékesítettünk, a fizetendő áfára és az egyéb költségek fedezetére szolgált a tagi kölcsön. Eredményt - 4,3 millióról -1,8 millióra tornáztuk fel ezekkel az eladásokkal. Akkor ha én előírom az illetéket, akkor csak felszámolás lesz a vége? Már sehogyan sem lehet megoldani végelszámolással? Járt valaki úgy hogy nem fejezhette be egyszerűsítettel? Ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni!
Üdv: Tóthné
Szia!
A végelszámolás nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet tartozása (ahogy P. Zsuzsa is írta). Felszámolássá akkor alakul az egész, ha nem tudja kifizetni a tartozásait.
Szerintem ha a tulajdonosok saját zsebből rendezik a tartozásokat, akkor nem kell felszámolási eljárást indítani. Továbbá szerintem most is járható út lenne a tagi kölcsön (és egyéb kötelezettségek) fedezetére a pótbefizetés.
Üdv. Andi
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Mivel az ügyfél nem akar megválni az ügyvédjétől, így csak a különadó és az illeték előírására kerülhet a sor! Reggel beszélek a végelszámolást ellenőrző adóellenőrrel, hogy mennyit tudnak várni a pénzre, háttha nem indítanak felszámolást. Nullás igazolást már úgysem kapunk.Mindenesetre bánt, hogy nem merik megtenni ezt a lépést, hogy utólag pótbefizetést határoznak el. Tudom előbb kellett volna gondolkodni, de az ügyvédet még én világosítottam fel, hogy illetéket is kell fizetni! Fogalma sem volt, hogy létezik ilyen!
Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!
Ui. Hogyan kell bejelentkezni illeték fizetési kötelezettség teljesítésre az APEH-nál?
Köszi : Tóthné
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 40 vendég