Adófórum

Adózási és számviteli információk

brokernet signum biztósítás

TAO

HozzászólásSzerző: tom.lakos » hétf. dec. 15, 2008 3:55 pm

Kedves Eta!

Íme a paragrafusok:

Az Szja. tv. II. sz. mellékletének I. 5. es I. 9. pontja alapján az egyéni vállalkozó, mint kifizető

csak önmagára és az alkalmazottaira köthet személybiztosítást (és számolhatja el annak

költségét). Így az egyéni vállalkozó által önmagára valamint alkalmazottaira, mint

Biztosítottakra, az egyéni vállalkozás tevékenységének érdekében megkötött SIGNUM

Befektetéshez Kötött Életbiztosítás díját költségként elszámolhatja, ha a haláleseti

Kedvezményezett magánszemély és a Biztosított magánszemély nem vesz igénybe személyi

jövedelemadó- kedvezményt.

Kedves Margit!

Nem pontosan értem, mit jelent: „DE az meg teljesen nyilvánvaló, hogyha ezt a pénzt tök másra költi/költségeli, akkor az társasági adóalapot csökkent. Mint bármi más esetben, ami nem "járja meg" a Signumot. Nem értem, hogy miért kell ezt külön, kvázi "mézesmadzagként" ideírni.” Mi az, hogy tök másra költi? Nem költheti másra csak biztosítási díjra.

Szóval, ha a cég befizet Signumba=költség, ha cég pénzt von ki vagy visszavásárolja=bevétel. Gondolom ezzel nagy újdonságot nem árultam el.  A nagy durranás az, hogy hogyan csináljunk céges pénzből privát pénzt törvényesen, a lehető legkisebb adóterhelés mellett. A Signum ennek egyik kiváló eszköze.  Nem írom le újra az egészet, lásd 10. hozzászólásom.

Más:” Ráadásul elég merész dolog a mostani válságban bárkinek bármilyen részvény vásárlását ajánlani, nem tudható, hogy még akár ma is nem a tőzsdeparketten szemétként landol a papír.” Te mikor szoktál vásárolni az áruházban? Akkor mikor azt írják ki hogy: Ma minden 50%-kal drágább? Ugye nem! (pedig sokan ekkor vesznek részvényt) Akkor szeretünk vásárolni, ha ugyanazt az árut 50%-kal olcsóbban vásárolhatjuk meg. Ugyanez vonatkozik a részvényekre ill. részvény alapú befektetésekre is. Persze, hogy akkor kell beszállni, amikor olcsón tudunk vásárolni! Jómagam sem ajánlom a részvény alapú befektetést csak úgy, ész nélkül, rövid távra. A befektetési portfólió összeállítását mindig meg kell előzze egy részletes pénzügyi analízis. Ezt nem árt, ha az analízist szakembertől kérjük és nem a pénzügyekhez is kiválóan értő anyósunktól, munkatársainktól kapott tuti tippek alapján fektetünk be. Ez a mi munkánk. Nincs jó vagy rossz árfolyam, csak vételi és eladási van!

Ui: A saját hosszú távú befektetéseim (amit a privát nyugdíjalapomnak szánok) egytől egyig részvényalapú befektetésekben vannak, és most a „válság” kellős közepén még plusz jól be is vásároltam. Bővebben kifejtem honlapomon, a Használati utasítás pánikhoz című cikkemben. Lásd a www.lakostamas.hu

Üdvözlettel:

Lakos Tamás

tom.lakos

HozzászólásSzerző: MonokiM » hétf. dec. 15, 2008 4:13 pm

Köszönöm Tamás! Kezdem "kapisgálni" :) Azért még vannak "fehér foltjaim".

A részvénnyel kapcsolatban: én az 50%-ról 0-ra való változás esetét írtam :) Üdv.: Margit/egy aktív tőzsdéző

MonokiM

HozzászólásSzerző: Tery1 » hétf. dec. 15, 2008 7:56 pm

Tisztelt SIGNUM-ot hirdető Tamás!

Szeretném, ha válaszolna kérdésemre, mielött hinnék Önnek. Melyik nagytekintélyű ismert Biztosító

Társaság terméke a SIGNUM?  Van-e mellékelve a termékhez Pénzügyminisztériumi Állásfoglalás,

hogy ahogy Önök hidetik, úgy költségelhető? Főleg az eseti befizetés? Tessék megírni a számát, hogy

utánna nézhessenek a könyvelők. Kérem irja le, hogy az egyéni vállalkozó, mikor a kockázati életbiz-

tosításként fizetett díjat egyéni vállalkozásában elszámolja saját magára költségként, majd a pénz

kivonásakor hogy adózza le. Kérem pontos válaszát. Addig könyvelő kolléganőim csak óvatosan!

Üdvözlettel: Teri

Tery1

HozzászólásSzerző: tom.lakos » kedd dec. 16, 2008 10:51 pm

Kedves Teri!

Mivel ilyen katonásan (rendőrösen?) tette fel a kérdéseket, igyekszem pontosan válaszolni.

Tisztelt SIGNUM-ot hirdető Tamás!

1.      Én nem hirdetem a Signumot, (nem vagyok próféta sem) csak csatlakoztam a beszélgetéshez.

Szeretném, ha válaszolna kérdésemre, mielött hinnék Önnek. Melyik nagytekintélyű ismert Bizt

tom.lakos

HozzászólásSzerző: tom.lakos » kedd dec. 16, 2008 11:05 pm

Kedves Teri!

Az előbb lemaradt: ha Önnek szimpatikusabb az Allianz Bridge programja (úgy látom Ön ebben érdekelt) akkor ajánlja azt, jó szívvel a megbízóinak.  Nyilván e mellé odatették az APEH és a PM állásfoglalást is, így nyilván Önnek is megvan. Ha szépen kérem akkor megosztja velem is ezeket? Tudja a jó pap is holtig tanul, hát még én!

Üdvözlettel:

Lakos Tamás

tom.lakos

HozzászólásSzerző: kiskuszko1 » szer. dec. 17, 2008 3:54 pm

Sziasztok!

Kicsit röviden a lényeg akkor az, hogy köt egy kft. tulajdonosa (ügyvezetője) egy biztosítást saját magára, az arra befizetett éves díj jövő évet érintő részét elhatárolja, majd az esetleges eseti befizetést egy összegben idén elszámolja.  Ezeket a befizetéseket bérjellegű kifizetésekbe kell könyvelni az 55-ben, vagy 53-ba simán biztosítás? Ezek után az összegek után kel bármilyen adót illetve járulékot fizetni, vagy csak akkor, amikor felveszik?

Köszönöm 

Kuszko

Kedves Tamás!

Imádni való stílusa van, ne változzon, csak okosodjon!

kiskuszko1

HozzászólásSzerző: tom.lakos » szer. dec. 17, 2008 6:59 pm

Kedves Kuszko!

Igen, jól érti az elszámolás lényegét. Fontos! A szerződő mindig a cég, a biztosított mindig magánszemély (pl.tulajdonos vagy ügyvezető vagy kulcsember) legyen, mert csak akkor ktg! A díj befizetését semmiféle adó és járulék nem terheli sem a cég sem a magánsz. részéről. Ha magánszemély vásárol vissza csak akkor kell az SZJA-t és az EHO-t megfizetnie! Ha cég vesz ki esetiből vagy vásárol vissza az simán egyéb bevétele. Ha csak átírják magánsz.nevére és ő folytatja a szerződést és a befizetést, akkor sincs semmiféle adó vonzat.

Ha én könyvelném a díjat akkor a bérjellegű kifizetésekben nyitnék egy külön szlát "Céges életbiztosítások" néven.

Köszönöm a bíztató sorokat, azt hiszem erre a kis időre már nem fogok megváltozni.

Üdvözlettel:

Lakos Tamás

tom.lakos

HozzászólásSzerző: tom.lakos » csüt. dec. 18, 2008 5:46 pm

Kedves Mindenki!

Megszületett az, amit ígértem. Megvan a PM Határozata Karácsony Imréné szakállamtitkár tollából. Száma:17043/2008. Kelt (még meg sem száradt rajta a tinta) 2008.12.17-én. Nekem megvan a teljes Határozat és ennek egy kivonatos összefoglalása is.

Talán nagy titkot nem árulok el azzal, ha azt erősítették meg, amiről eddig is beszéltem. Természetesen nem fogom ide feltenni (de helyhiány miatt nem is férne el,mert 29! oldalas) 

Ha Önök közül valakit (vagy az ügyfelét) tényleg érdekel a Signumban rejlő lehetőség az a szokásos elérhetőségeimen megtalál.

www.lakostamas.hu

Kérem, ha még idén szeretnének találkozni velem, akkor a direkt elérhetőségeimen keressenek, (lásd honlapomon) mert nálam is év végi csúcsüzem van, (hiszen az idei elszámolhatósághoz idén be is kell fizetni a pénzt, és ehhez már nem sok banki nap áll rendelkezésre) ezt a fórumot szerintem az idén már nem nagyon nézegetem.   

Békés, Boldog, APEH mentes Karácsonyt és Új Évet kívánok!

Lakos Tamás pénzügyi tanácsadó

tom.lakos

HozzászólásSzerző: csopper » hétf. okt. 26, 2009 12:31 pm

Szia !!

A piacon sok hasonló termék van pl a Generali-nak is van egy ami több éve működik és nem csoda a Signum sőt!!kondiciókban sokkal jobb a generalis. Ha esetit teszel be az ha költség a cég hogy veszi vissza!! Elköltöttük!! Tehát vagyonvesztés!! Ami nincs az hogy jön vissza?? Ha viszont a biztosítóval szemben támasztott követelés akkor meg nem költség!! Pm határozat állásfoglalás van a Generalisról már régóta.Visszavásárlási értéke van már a "0" évben!! A signum csak 3 év után adogat vissza!! Szerinted miért?? Nem mindegy kitől vásárolsz!! Ilyen egyszerű!! MLM Viszonteladó!!

Üdv: Zoli

csopper

Előző

Vissza: TAO