Adófórum

Adózási és számviteli információk

Végelszámolás 2008.

TAO

Végelszámolás 2008.

HozzászólásSzerző: Joki » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Segitségeteket szeretném kérni egy cég 2008. év eleji végelszámolásával kapcsolatosan. Érdekes helyzet állt elő, mivel a végelszámolás kezdő időpontja 2008.01.02. Jól gondolom-e, hogy ebben az esetben mindösszesen egy napról (2008.01.01-ről) kell benyújtani a tevékenységet lezáró bevallásokat? (0871,0865,0808) További kérdésként merült fel, hogy a vezető tisztségviselő tagi jogviszonya, beltagsága megszüntethető-e ugyanezen nappal, ha nem őt bizták meg a végelszámolói feladatok ellátásával?

Válaszokat előre is köszönöm:       Ildikó

Joki

Végelszámolás 2008.

HozzászólásSzerző: M.Éva » csüt. feb. 07, 2008 6:42 pm

Szia Ildikó! Hát jobban is meggondolhatták volna, hogy melyik napra határozzák el a végelszámolás kezdetét, mivel a cégbíróság a taggyűlés időpontját el szokta fogadni!Sajnos az egy napra is meg kell csinálni mindent, és ehhez a tavalyi év zárását előre kell hozni, hogy legyen nyitód!Felesleges munka a könyvelőnek!Lassan lejár a 45 napod!! A tagi jogviszony nem szűnik meg, hiszen beltag marad, csak vezető tisztségviselő nem lesz már. Ha nincsen máshol 36 órát meghaladó jogviszonya, és nem is nyugdíjas, akkor a járulékokat meg kell fizetni utána szerintem. Üdv:Éva
M.Éva

Végelszámolás 2008.

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. feb. 07, 2008 8:55 pm

Szia Ildikó!

Tipikus példája annak, hogy milyen ostobaságot tudnak csinálni a kedves tulajdonosok. Igazán érdeklődhetnének néha a könyvelőnél is (ha ügyvéd is közreműködött ebben a remek döntésben, arról is megvan a véleményem!). Aztán meg felháborodnak, ha netán a dupla és feleslegesen sürgős munka miatt plusz pénzt mernél kérni!

Szóval be kell adni minden bevallást, és el kell készíteni a zárómérleget is. Ehhez viszont a tavalyi évet is meg kell csinálni előbb. A febr.15-i bevallások sűrűjében nem irigyellek. A tagokat illetően egyetértek Évával.

Üdv: Böbe

validitas

Végelszámolás 2008.

HozzászólásSzerző: zspotorke » csüt. feb. 07, 2008 9:14 pm

Csak kiegészítésül:

Adatmódosítón be kell jelenteni a végelszámolás kezdetét és a végelszámolót. Ne felejtsd el az iparűzési adót sem, (bár Böbe írta, hogy minden bevallást) A tevékenység zárómérlegére is kell közzéteteli dijat fizetni illetve könyvvizsgáló is kell - ha kötelezett rá.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

Végelszámolás 2008.

HozzászólásSzerző: Joki » csüt. feb. 07, 2008 10:24 pm

Nagyon köszönöm a mindenre kiterjedő válaszaitokat, csupán egy dolog foglalkoztat még: Éva válasza szerint 45 nap eltelte után kéne benyújtanom az emlitett bevallásokat, de én úgy tudom, hogy 2008-tól szorosabbá vált ez a határidő, nevezetesen 30 napra módosult. Mit tudtok erről??? Igy pedig már igencsak kicsúsztam a 30 napból, dehát felém is a múlt héten jelezték a ''jó hirt', most pedig azt sem tudom mihez kapjak.

Összefoglalva: 0808,0865,0871,0801,adatmódositó és IPA, mindezt egy napért....... ugye nem maradt ki semmi a felsorolásból????

Üdv:         Ildikó

Joki

Végelszámolás 2008.

HozzászólásSzerző: zspotorke » csüt. feb. 07, 2008 10:37 pm

Szia Ildikó!

Én is ezt hallottam egy szakmai előadáson, hogy "visszahozták" a 30 napot. (mi volt a ráció a fél évig taró 45 napban? nem tudom, hogy megőrüljünk a folytonos változásoktól :-))))?) - Próbáltam utánakeresni- nem találtam meg a módosításokban.

talán még a T1041-es is lényeges.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

Vissza: TAO