Sziasztok!
Épp a folyószámlát nézegettem, és láttam, hogy 07-20-as dátummal Tao előírás keletkezett a bevallás oldalon. Ez hogyan történhetett? Honnan szedte az Apeh az adatot?
Sziasztok!
Épp a folyószámlát nézegettem, és láttam, hogy 07-20-as dátummal Tao előírás keletkezett a bevallás oldalon. Ez hogyan történhetett? Honnan szedte az Apeh az adatot?
Szia Virgo14!
Az Apeh az adatot a 2005. évi társasági adóbevallásból szedte. Amikor megcsináljuk a társasági adóbevallást akkor, van benne egy olyan rész, ahova be kell írni az előlegeket negyedéves bontásban:
2005-ös bevallásban szerepelt 2007-re:
I. és II. n. évi előleg
2006-os bevallásban szerepelt 2007-re
III. és IV. n. évi előleg, 2008. évi I. II. n. évi előleg.
Fentiek az éves bevallókra vonatkoznak.
Üdv. stamasi
Szia Virgo!
Igen, valóban úgy történik a "dolog", ahogy stamasi írja. A hivatkozott társasági adó bevallásokat, ha előveszed (ha jól emlékszem a 6-os lap, de ez nem biztos) meg fogod találni a folyószámlára felkönyvelt adatot. Sőt a 2006.éviben egy másik lapon már esetlegesen a különadó kötelezettség is szerepel. De a felkönyveléstől függetlenül Te is tájékozódhatsz a bevallás segítségével a várható kötelezettségedről illetve azok határidejéről. Igy elkerülheted az esetleges adóhiány illetve annak konzekvenciáit.
Stamasi! A fentiek nem az éves bevallókra vonatkoznak, mert a TAO-t azt mindenki (adó)évente adja be, hanem azokra, akik n.évente kötelezettek az előleg fizetésére. De gondolom ezt tudod és így is gondoltad, csak a fogalmazásod pontatlan.
Üdv: P.Zsuzsa
Sziasztok!
Csak annyit tennék még hozzá, hogy a IV.N.évi adóelőleg (ami idén ugye a 2006-os bevallásból fog keletkezni), nem a tárgynegyedévet követő hó 20-ig, hanem december 20-ig lesz esedékes - az arra kötelezetteknek - a feltöltési kötelezettséggel együtt. Üdv. Kata
Teljesen érthetőek voltatok!
Köszi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 41 vendég