Sziasztok!
A magánszemélynek is van különadó befizetési kötelezettsége, melyet a 0708-on vallunk, és azt is be kell fizetni 20-ig, társaságnek még nem kell.
Üdv: Kati
Sziasztok!
A magánszemélynek is van különadó befizetési kötelezettsége, melyet a 0708-on vallunk, és azt is be kell fizetni 20-ig, társaságnek még nem kell.
Üdv: Kati
Szia Mari!
Szeretném azt a tv.-i hivatkozást elkérni, ahonnan ezt kiolvastad, sajnos ezt én nem találom.
Jobban örülnék ha nem kellene, de én a tv.-ben úgy veszem ki, hogy kell.
Ezeket találtam:
Apeh oldalon 2007.03.14.én kelt értesítése alapján SZja tv hatálya alá tartozó EV jövedelmének , valamint különadó alapjánnak meghatározására vonatkozó alapvető szabályok -- egyéni fizet előleget negyedévente.
Különadó tv. 3. § ( 9 ) alapján társaságnak is kell fizetni negyedévet követő 20.-ig, dec. 20.-án különbözet.
Üdv: ildikó
Szia Ildikó!
Az általam idézett szöveg az Adókódex "Magyarázat a különadóról és a járadékról"-ból van. A hatályba léptető és átmeneti rendelkezések 8.§.(8) bek. szerint a társas vállalkozás a 2006. adóévi adóbevallásában a különadó-előleget - a 3 §-ban foglaltaktól eltérően - a 2006. adóévi kötelezettsége évesített összege alapján vallja be.
Természetesen a különadó-előleg bevallás alapján 2008-ban már áprilisban is fizetni kell.
Üdv. Mari
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég