Ha az APEH-nál túlfizettem a tao-mat (40 ezerrel), akkor is fel kell-e töltenem a különadót? Vagy majd levonják a számlán levő pénzből az adott összeget??
Előre is köszönöm.
Melinda (egy kezdő..)
Ha az APEH-nál túlfizettem a tao-mat (40 ezerrel), akkor is fel kell-e töltenem a különadót? Vagy majd levonják a számlán levő pénzből az adott összeget??
Előre is köszönöm.
Melinda (egy kezdő..)
Mivel a különadó fizetési kötelezettséget másik számlaszámra kell teljesíteni, mint a társsági adót, így igen, fel kell töltened. Persze, itt már választhatsz, hogy befizeted, vagy a túlfizetés átvezetését kéred. Az Apeh honlapján a számlaszámok között megtalálod, hogy pontosan hova kell fizetni a különadót. De a túlfizetés átvezetése, is csak akkor megoldás, ha az teljes mértékben fedezi a feltöltési kötelezettségedet.
Sziasztok!
Madorával egyetértve az átvezetésen én is elgondolkodnék a következők miatt: az APEH a beadott nyomtatványban megjelölt átvezetést milyen időpontra fogja könyvelni? Előállhat az az eset, hogy bár pótlékalap nem keletkezik, mulasztási bírságot ki tudnak vetni, ha 20-a után könyvelik le. A feltöltésnél pedig pont ez a lényeges kérdés.
P.Zsuzsa
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 71 vendég