Adófórum

Adózási és számviteli információk

Változások 2012-ben???

SzJA

Változások 2012-ben???

HozzászólásSzerző: oldember » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Boldog Újévet kívánok minden kedves fórumozónak!

Tisztelt hozzáértők!

Arra a kérdésre keresem a segítő választ, hogy 2012-ben van -e valamilyen változás a fizetővendéglátó tevékenységet folytató magánszemély adózásában?

Tételes átalány adózó lévén eddig negyed évente kellett  adóelőleget fizetnem( az éves szobánkénti 32000Ft-t), de most nem tudom hogyan módosult, ha módosult az adózás ezen része!

Sajnos az NAV-ban sem tudtak 100%-ig megnyugtató választ adni, hogy hogyan lesz 2012-ben!  

Azért vagyok továbbra is bizonytalan,mert  valamikor a nyár folyamán amikor felmerült az adózás egyszerűsítés, akkor szó volt 10 kisebb adónem változásáról vagy törléséről! 

Nem tudom azóta történt-e valamilyen változás ezen a téren!

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni a tisztán látásban! Talán valaki felfedezte már az esetleges  változásokat!  

Köszönettel:

Oldember 

oldember

Változások 2012-ben???

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » vas. jan. 01, 2012 3:58 pm

Szia! Összehasonlítva az Szja tv 57/A &-sát az előző évivel, nem látok változást, maradt szobánként a 32ezer Ft évenként. Mária

valterjozsefne

Változások 2012-ben???

HozzászólásSzerző: oldember » hétf. jan. 02, 2012 12:37 pm

Szia Mária!

Boldog Újesztendőt kívánok és köszönöm a segítségedet!

Ezt a törvényt én is kikerestem és én is úgy gondoltam, hogy ha ugyanazt írja mint tavaly, akkor talán maradt minden a régiben. Viszont ezt magamtól nem mertem egyértelműen kijelenteni!

Üdv. Oldember

oldember

Vissza: SzJA