Adófórum

Adózási és számviteli információk

lakáshitel adókedvezménye 2011-ben

SzJA

lakáshitel adókedvezménye 2011-ben

HozzászólásSzerző: andus78 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Tisztelt Szakértő!

2005-ben vásárolt használt lakásunkra lakáshitelt vettünk fel. A férjem az adós, engem a bank akkor nem fogadott el adóstársnak, mert a felvételt megelőző időszakban néhány hónapig munkanélküli voltam (válás és költözés miatt). A (második) férjem a jövedelmi viszonyai miatt nem igényelhet adókedvezményt, ezért terveink szerint vásárolok tőle kb. 1 %-ot, hogy adóstárssá váljak.

Lehetőség van -e így arra, hogy a vásárlást követően én vegyem igénybe az adókedvezményt (természesen a törvényben meghatározott jövedelmi határon belül), és ha igen, akkor mikortól? A vásárlás napjától számítva?

A lakáshitel felvételekor mi sem szocpolra, sem megelőlegző kölcsönre nem voltunk jogosultak, és van 2 fő családi pótlékra jogosult gyermekünk (3,5 illetve 1,5 évesek).

(Eddig azért nem tettük meg ezt a lépést, mert a korábbi válásomból adódóan egy hiteltörlesztésre vonatkozó leveleket nem kaptam meg, így BAR listára kerültem, de mivel 2007. decemberében rendezve lett a tartozás, így az idén március 31-étől már nem szerepelek a passzív BAR-listán sem.)

Szíves válaszát előre is köszönöm!
Andrea
andus78

Vissza: SzJA