Szia Nelly !
Nem értem a megbizódat.. saját érdeke hogy emékezzen..:) és tényleg nem mindegy.
Utmutató 23.oldal: 81-83 sorokhoz rendelt szövegből:
A lakáscélra felvett hitel törlesztésébe a törvényhely szerint beletartozik a tőketörlsztés( az előtörlesztést is ideértve ) a kamatfizetés, a kezelési költség és a hitelfolyósitási dij.
Amennyiben a feniteknek megfelel ( ha a törlseztés kezdő évének 2004-et vesszük || 4 adóév) és a 2009 évben lakáscélu hiteltörlesztésre befizetett összegről a hitelintézet igazolásával rendelkezik, a Szja törvény lakáscélu hiteltörlesztéssel kapcsolatos kedvezményről rendelkező 2006 december 31-én hatályos előirásait vegye figyelembe az adókedvezmény érvényesitésekor.
Tehát nem mindegy valóban mit veszünk kezdő évnek....
A bankok automatikusan ugy tudom nem adják ki az igazolást,, azért a kedves adósnak kérnie kell, több esetben könyörögni érte, és azt tapasztaltam elég akadozó a megszerzése, persze bankja válogatja.
A megbizód nem lehet annyira felelőtlen hogy a lakás adás-vételi és hitelfelvételi okmányait elvesztette.. amiből kiderülhet az egyértelmü kedvezményre jogosultság.. saját érdeke.. hogy tiszta viz kerüljön a pohárba.
Üdv:hvanna