Sziasztok! Arról szeretnék információt, mikorra várhatom az APEHtől az szja visszafizetését. 2007. február 12-én küldtem el az adóbevallásomat. Érvényes-e a 30 napos határidő, vagy ezt május 21-től számolják?
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok! Arról szeretnék információt, mikorra várhatom az APEHtől az szja visszafizetését. 2007. február 12-én küldtem el az adóbevallásomat. Érvényes-e a 30 napos határidő, vagy ezt május 21-től számolják?
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
A 30 napos határidő érvényes, de csak márciustól utalják ki.
Én febr. 01-jén adtam le a bevallást, éés márc. 07-én írták jóvá a bankszámlámon az összeget és kés.kamatot is láttam a folyószámlámon.
üdv.
Anita
Szia!
Az Adóhatóság 30 napon belül köteles kiutalni a visszajáró adót, utána kamatostól, de ezt figyelni szokták, hogy ne legyen rá szükség. Ha nem jött meg a pénzed, nézd meg a folyószámládon felkönyvelték-e a bevallást. Nekem ott már előre jelezte a tervezett kiutalást is, és ennek megfelelően utalat is. Az is fontos, hogy van e máshol adótartozásod, mert abban az esetben is visszatartják a pénzt.
Ja, és úgy vettem észre (én hálózaton küldtem a bevallást), hogy nem a küldés napjától számítja a 30 napot, hanem két-három nappal későbbről. De ha Te 02.12.-én elküldted, legkésőbb a héten meg kell kapnod a pénzed, lehet, hogy a hosszú hétvége miatt csúsztak meg.
Picur
Sziasztok.
Lehet olyan eset is, mint amivel én találkoztam: 02.08-án elektronikusan beküldött bevallásra ma (19-én) érkezett levél, hogy javítani kell. Hibajelzés nincs.
Másik eset, ugyancsak 02.08-án elektronikusan lett beküldve, mai napig nincs a folyószámlán, hibaüzenet, visszajelzés nincs, nem visszaigénylő.
Tehát nem lehet tudni, hogy is van a feldolgozás?
üdv. Judit
Szia Judit!
Sajnos nekem is van rossz tapasztalatom a hibajelzésekkel kapcsolatban. 02.14-én beadott 06584-ről volt szó, sikeresen beküldtem, és 03.08-án jött a hibaüzenet, hogy méltóztassak javítani, amit szintén nem értettem ugyanis hibát most sem találtam benne.
A másik, ismerősöm szintén könyvelő ügyfelének beadta először a 06.évi ÁFA bevallást amit elfogadtak, utána beadta ugyanerre a személyre az SZJA bevallást amiről se értesítés, se elutasítás, se hibaüzenet nem jött, és kiderült, hogy se jogosultsága, se hozzáférése nincs az adott személyhez.
A kérdésed tehát jogos, csak szerintem ez téged sem tesz boldoggá.
Enci
Sziasztok!
Én február 14.-én adtam be elektronikus úton a bevallásomat, és most kedden, azaz márc. 20.-án a bankszámlámon volt az adóvisszatérítésem összege. A folyószámlámon pedig még a mai napig nem könyvelték.
Sziasztok: Csilla
Sziasztok!
Nekem is cifra történetem van! febuár 11-én beadtam a 0708-as bevallást, amire tegnap jött egy hibaüzenet, amit ha kinyitok, ez áll benne: "az Ön bevallása sikeresen feldolgozásra került". Kívánok mindenkinek ilyen szívélyes hibaüznet!
Picur
Sziasztok! Nekünk olyan gondunk van hogy a bátyámnak nincs bankszámlája ezért az enyimre kértük a viszatéritést de még februárban És nem jött meg lehet hogy azért mert a bankszámla az én nevemen van? vagy attól még megkellet volna kapnunk?Zex ,nikha,
Az nem akadály, nem vizsgálják, hogy kié a bankszámla.
Bátyád minél előbb menjen be az APEH ügyfélszolgálatra, és kérdezze meg, miért nem kapta meg a pénzt? Nem lehet, hogy volt valami - pl illeték - tartozása, és amiatt nem utalták ki?
Zsuzsa
Nincs,mindig mindent idöbe fizett!
Tavaj mikor postán kértük 20 nap allat megkaptuk! :-(
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég