Adófórum

Adózási és számviteli információk

KFT vásárlás, ingatlannal

SzJA

HozzászólásSzerző: SZESZE » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Szép jó estét Mindenkinek!

Van egy gondom, ma kérdezte tőlem az egyik vállalkozóm,  hogy ha vásárol egy KFT-t - akinek a tulajdonában van egy ingatlan, amit szeretne megszerezni - akkor kell-e adózni utánna, stb! Én elmondtam neki ha mint magánszemély vásárolja meg a KFT-t, akkor az mint magánszemélynél jelenik majd meg a jövedelem, ha van különbözet - már az eladónál, az Övé pedig  KFT - mivel egyszemélyes KFT lenne - és a KFT nyilvántartásában szereplő összes tárgyieszköz, stb.! De másik lehetőség, hogy van neki egy KFT-je, ahol tulajdonos és ügyvezető is, nem egyszemélyes és ez a KFT is megvásárolhatná a másik KFT-t, de akkor a jelenlegi  KFT-jének tagi kölcsönt kellene betenni, hogy megtudja vásárolni az ingatlanos KFT, a tagi kölcsönt meg majd a nyereségből, részletekben visszakapja!A tagi kölcsön megvan, utalná a KFT-nek, ez nem jelent gondot, most van túl a vagyonosodási vizsgálaton! Ezt a tájékoztatást adtam neki, de ha valakinek van valamilyen jó ötlete és ebben a nagyon szoros határidős időben, akkor megköszönném!

Üdv. és köszönet

SZESZE

SZESZE

HozzászólásSzerző: Sárgafilc » kedd máj. 26, 2009 4:40 pm

Ha mint magánszemély tulajdonrészt szerez egy társaságban, akár az egészet, az az ingatlant nem érinti. Az nem mozdul meg, a társaság tulajdonában marad. Ingatlan után ebben az esetben nincs semmi adóznivaló.

Az más kérdés, hogy az eladó magánszemélynek adóznia kell az üzletrész eladása után (SZJA) ha az nyereséges volt. 

Sárgafilc

HozzászólásSzerző: SZESZE » csüt. máj. 28, 2009 7:15 am

Szia! Köszönöm szépen a segítségedet! Üdv.
SZESZE

Vissza: SzJA