Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzáto, hogy van egy Megszünk Önkéntes egészségpénztári tagom, akinek nem tudom jól kitölteni a bevallását és elég tanácstalan vagyok. Ő a Bonusz Önsegélyező Pénztár tagja volt, ami gyakorlatilag 2008 augusztusban csődbe ment majdnem 2 hónap után visszakapták a betett pénzüket és kaptak adóigazolást, hogy kérhetik a visszatérítést, ami ugye mint tudjuk csak a pénztár számlájára történik a Apeh magán folyószámlára nem utalja.A kitölétsi a 03 lapnak úgy kezdődik, hogy csak akkor igényelhet, ha az igény benyujtásakor tagja valamelyik pénztárnak de ő nem tagja semelyiknek, illettve van egy ilyen kitétel, hogy amennyiben önhibáján kivül nem tag már akkor kérheti a kiutalást a saját folyószámlájára igén ám de ha nem töltöd ki a pénztár neve bankszámlája részt a bevallás hibás lesz. és a Bónusz nincs is a választható pénztárak között. szóval nem tudom mit tegyek , mert ha hibásan beküldöm akkor csúszik a kiutalás és nem tudom hogy hogy lehetne javítani ezt az egészet. Igényelni ezt a fajta visszatérítést pedig csak az SZJa bevalláson lehet nem lehet máshol .
Ha valakinek van vallami tapasztalata, vagy találkozott ezen pénztár igazolásával kérem válaszoljon, hogy mi lehet a megoldás
Köszönettel: KOnczed