Sziasztok!
Kezdek teljesen összezavarodni. Vajon figyelembe vehető-e év közben az adójóváírás (a dolgozó kérte) akkor, ha januártól a havi bruttó bére mondjuk 138 ezer forint?
Andi
Sziasztok!
Kezdek teljesen összezavarodni. Vajon figyelembe vehető-e év közben az adójóváírás (a dolgozó kérte) akkor, ha januártól a havi bruttó bére mondjuk 138 ezer forint?
Andi
Sziasztok ! Hogy Mária válasza, hogy került az én nevem alá azt nem igazán tudom......
Én is 1250 e Ft -ig mindenkinek figyelembe veszem. A saját dolgozóknál még magasabb összeghatárig is figyelem, és úgy vonom tőlük. Arra figyelek, hogy mindig maradjon évvégén 5 - 10 e ft visszaigénylésük.
Üdv: Györgyi
Úgy került, hogy - mivel lassan működik - sokszor, ha válaszolni akarsz egy kérdésre, vagy nem jelenik meg az előző válasz, vagy pedig megjelenik, mintha éppen te írnád, azaz szerkeszthető meg minden. Ha ekkor kitörlöd, átírod, vagy csak simán a "küldés"-re klikkelsz, már a te neved alatt jelenik meg.
Tehát ha ilyet tapasztaltok, hogy már van megkezdett szöveg, amikor válaszolni szeretnétek, egy pár percre lépjetek át arról a kérdésről egy másikra, vagy bárhova máshová, és ne klikkeljetek a küldésre, ne írjátok át, stb. Picit később már lehet rendesen választ írni.
Üdv: Böbe
Sziasztok ! Én a kilépést megcsináltam, de úgy néz ki, hogy nem volt elég.....
Kitörölni meg nem mertem, mert arra gondotam, hogy törlöm Mária válaszát, amit végképp nem szerettem volna...
Üdv: Györgyi
Sziasztok!
Amikor Margó feltett egy APEH-tájékoztatót "Nyilatkozat ellenére nem adható adójóváírás?" címmel 2008. április 11-én, én is elbizonytalanodtam, mert az én bérprogramom is a jogosultsági határ eléréséig figyelembe veszi az adójóváírást. Ennél a kérdésnél Te idézted , hogy az adóelőleg megállapításánál a havi adójóváírás nem érvényesíthető, ha a munkáltató, kifizető által az adóévben kifizetett (juttatott) bevételek alapján meghatározott adóelőleg-alapok összege - az adott kifizetést is figyelembe véve - meghaladja a jogosultsági határt.
Többször volt már ez téma a fórumon, egységes álláspont nem született, de a dolgozó rosszul járna , ha pl. 138.000 Ft-os bérnél egyáltalán nem lehetne figyelembe venni, mert annak a dolgozónak év közben meg is szűnhet a munkaviszonya, vagy táppénzre mehet stb., s akkor majd egy évig várhat a pénzére.
Üdv. Mari
Szia Mari!
igen, én eddig pontosan úgy értelmeztem, hogyha a tárgyévben várhatóan meghaladja a jövedelem az 1.250 eft-os határt, akkor már év közben sem lehet igénybe venni az adójóváírást.
De látom, továbbra sincs egységes álláspont :(( És ez nagyon zavar. Főleg azért, mert most kaptam a nyakamba egy rakás céget, és az elődöm mindenkinél számolt az adójóváírással.
Megnéztem a régebbi témát (amit említettél), ott sem sikerült egyértelműen tisztázni.
http://www.adoforum.hu/tema/10726/nyilatkozat-ellenere-nem-adhato-sz-adojovairas
Hátha most sikerül :)))
Andi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég