Adófórum

Adózási és számviteli információk

vevő példánya

SzJA

vevő példánya

HozzászólásSzerző: paradicsom » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Baj az,ha a számlán a vevői példányon szerepel csak a vevő aláírása és pecsétje,hogy átvette az árut és ugyanakkor a szállító példányán vagy nincs aláírása a vevőnek, hogy átvette, vagy pedig van-de ott nincs rajta a céges pecsét?

Azért kérdezem,mert akkor igy a két számlán különbözőség van, nem/a vevő aláírását és pecsétjét tekintve/ és ez nem okoz-e gondot pld. egy találkoztató ellenőrzésnél.

paradicsom
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

vevő példánya

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. jún. 02, 2008 3:34 pm

Szia!

Szerintem inkább a Te példányodon kellene lenni az aláírásnak. A követelés nálad keletkezik és az áru/szolgáltatás átvételét/igénybevételét neked kell(het) majd esetlegesen bizonyítanod. A pecsét nem gondolnám, hogy előírás, kivéve, ha a számla befogadójánál a vásárlások igazolása csak pecséttel együtt hiteles.

A számla adatainak "egyformasága" szerintem nem az általad vázoltakra áll fenn, a kibocsátóra vonatkozik az azonos adattartalom.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

vevő példánya

HozzászólásSzerző: vib2 » hétf. jún. 02, 2008 3:46 pm

Szia!

Úgy tudom, hogy találkoztató ellenőrzésnél nem baj, de a szállitónak ez az igazolás amivel bizonyitani tudja az átvételt.

vib2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

vevő példánya

HozzászólásSzerző: paradicsom » hétf. jún. 02, 2008 3:49 pm

De adózási szempontból akkor nem gond, ha csak a vevő példányán van ez a pecsét és az aláírás?

És ha a szállító példányán kiírja a teljes nevén, a saját vevői példányon pedig csak szignózott? És a szignózott a saját vevői példányon pecsételve is van?

paradicsom
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

vevő példánya

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. jún. 02, 2008 4:38 pm

A teljesítést valamilyen módon igazolni szükséges. Befogadó oldaláról elképzelhető, hogy egy olyan belső rendelkezés, amely arról szól, hogy csak a beszerző aláírásával és a részére átadott bélyegzővel ellátott beérkező számlára fizet, de ezt Te elvileg nem vagy köteles tudni. Amennyiben a Te példányodon vagy valamely más módon nincs meg az átvétel igazolása - akkor mivel bizonyítod a teljesítés megtörténtét ha azt majd egyszer bizonyítani kell? Adózási szempontból a számla hitelességét kell igazolni. Ez pedig nem pecsét és aláírás kérdése. Már a kibocsátónak sem kötelező aláírni és pecsételni.

Üdv: P.Zsuzsa

 

 

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: SzJA

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron