Adófórum

Adózási és számviteli információk

hitel átvállalása

SzJA

hitel átvállalása

HozzászólásSzerző: gyergyoiistvan » szomb. nov. 18, 2006 1:30 am

Értem, hogy mit szeretnél és számviteli gondolkodással mint egy egyszerű bartel ügyletet el lehetne intézni, de itt az a gond, hogy a magánszemélynek még csak nem is a bérbeadásal mint tevékenységgel összefüggésben merül fel a hitel. A hitelt és a bérbeadást szerintem ketté kell választani. Mindenképpen el kell dönteni, hogy ellenszolgáltatás nélkül vagy ellenszolgáltatásért cserébe adunk valamit. Itt megvalósul az ellenszolgáltatás csak időben elválik egymástól. Az adóhatóságot nem fogja érdekelni, hogy mindezt hogyan szerepeltettem a könyelésben.

Ne feledd el, hogy még a bartel ügyleteket is ki kell számlázni és keletkezik ÁFA fizetési kötelezettség a szállítónál. Ha a vevő korábban tárgyi mentessel fizetett vagy alanyi mentesként számláz, akkor az ÁFÁ-t be is kell fizetni.

Üdvözlettel: Gyergyói István

gyergyoiistvan

hitel átvállalása

HozzászólásSzerző: gyergyoiistvan » szomb. nov. 18, 2006 1:33 am

Bocs, hogy ezt ide írom, de előfordult már többször is, hogy a rendszeren keresztül kaptam levelet, de csak ennyi jelent meg belőle mindig: Tisztelt Gyergyo

Úgyhogy ha valaki szeretne írni, akkor a következő címre tegye: gyergyoiistvan@t-online.hu

gyergyoiistvan

Előző

Vissza: SzJA