Szia Palmika!
Ha ez így van - akkor egy évben egyszer kell elszámolni - még akkor is, ha beleszól a n.éves előlegbe. Akkor ez egy nyitva hagyott kiskapu.
Üdv: P.Zsuzsa
Szia Palmika!
Ha ez így van - akkor egy évben egyszer kell elszámolni - még akkor is, ha beleszól a n.éves előlegbe. Akkor ez egy nyitva hagyott kiskapu.
Szia Zsuzsa,
Remélem igazad van, mert van taxis EV-m, és neki nem mindegy. De én úgy értelmezem, hogy ha január 10-én útnyílvántartásaba írom, hogy ügyfélnél voltam, de a pénzt csak decemberben veszem ki akkor is januárra meg kell fizetni. Ne legyen igazam. Túl nagy joghézag lenne.
Palmika
Szerintem is!
Ezért is írtam feltételes módban.
De januárban megyek előadásra akkor konkrétan rá fogok kérdezni. Sok kérdés nem letisztult még pl.: utnyilvántartás kell, nem kell stb.
Sziasztok!
A válaszokat olvasva, bizony nagy a bizonytalanság, sokan nem tudjuk hova tartozik a forgalmiban teherként nyilvántartott autó. Az Szja szempontjából melyik kisteher hova tartozik, hol találhatom meg, írjatok be egy elérhetőséget.
Köszi: Marcsi
Sziasztok!
Van egy olyan esetem, ahol a személygépkocsit beviite apportként, de a forgalmi engedélyt nem íratta át, tehát a forgalmi szerint nem céges autó, a főkönyvben pedig szerepel. Egyébként egy ellenőrzésénél azért nem engedték költségként az üzemanyagszámlákat elszámolni, mert nincs átiratva a kocsi.
Edit
Sziasztok! Ez a kisteherautó téma egyre izgalmasabb , hisz igen sok vállalkozó használja kimondottan pl. szerszámok, kisebb mennyiségű anyagok szállítására. Össz tömege ugyan nem biztos, hogy eléri a 2500kg-ot , nyitott rakterülete van, kettő főnél több utas szállítására nem alkalmas, forgalmiban teherként van nyilvántartva. Remélem, jól gondolom, hogy ezt nem lehet "megerőszakolni" személygépkocsiként és nem kell utána fizetni a cégautó adót? Jól gondolom?
Mária
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég