Adófórum

Adózási és számviteli információk

Segítség családi gazálkodó

SzJA

HozzászólásSzerző: tamas973 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdv.

Lenne egy családi gazdálkodóm 3 fő, egy anyuka két kiskorú gyermekével. Azt már kihámoztam, hogy az összes bevételt és költséget elosztom hárommal és így készítem el mindhármójuk szja bevallását. Hogyan fogom küldeni, hiszen az anyukának van ügyfélkapuja, a két gyermeknek nincs. Az anyukáét ügyfélkapun a gyermekekét postán. Az áfa esetében ha jól tudom nincs három felé osztás. Segítsetek ha valami fontosat tudtok, osszátok meg velem.
Köszönettel: Tomics
tamas973

HozzászólásSzerző: 6429 » kedd feb. 19, 2013 11:08 am

Mindegyiket jól írtad!
Anyuka bevallása ügyfélkapun, gyerekek papíralapon. Az összes bevétel - kiadás a tagok számával osztandó. Azonos adatok kerülnek a bevallásokba.
Az áfa csak egy van az anyuka (csg. vezető) nevén. A helyi adónál (ha van) minden tagra külön-külön kell, mint az szja-nál bevallani és fizetni.
6429

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » kedd feb. 19, 2013 4:04 pm

Szia 6429!
És ha évközben egyik tag kiválik o6-hóban, és belép helyette egy másik tag, akkor a kilépettre számolsz 6 hóig, és a további 6 hónapban pedig a másik tagra számolsz? Vagy ha kilép, és helyette nem lesz másik tag, akkor a kilépésig számolsz rá is?
nagyne_karola

HozzászólásSzerző: 6429 » kedd feb. 19, 2013 4:33 pm

Kilépéskor ki kell számolni, hogy mennyi esik a kilépőre, és ha lesz helyette másik akkor megint külön kell számolni az új belépésétől év végéig. Év közben ahány változás annyi számolás. Mindig meg kell állapítani az adott időszak egy főre jutót. Ilyenkor van az, hogy nem egyformák az adatok. Ha minden tag és kilépett tag adatát összesítjük meg kell egyeznie a teljes forgalommal.
6429

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » kedd feb. 19, 2013 4:38 pm

Köszönöm. Időközben feltettem a kérdést, légyszi tégy oda egy x- t, hogy jóváiródjon a pont.
nagyne_karola

Vissza: SzJA