Igen. De a 25 % adón kívül még 27 % EHO-t is fizetni kell.
Bocs, törlöm, eltévedtem.
Az önálló tevékenységből származó jövedelem adózásában jelentős VÁLTOZÁS 2010-től, hogy az adóalap a jövedelem adóalap-kiegészítéssel növelt összege. Az adóalap-kiegészítés általános szabály szerint 27%.
Úgy látom néhány weblapon, hogy nem képez TB alapot az ingóság bérbeadása. Az Egészségügyi hozzájárulást még nem találtam meg. Kérem, hogy akinek ideje engedi, az javítson ki vagy igazoljon. Közgazdasági előtanulmányaimmal eléggé nehézkesen haladok a témában. Nem idegen a nyelvezet, de melléfoghatok könnyen. Régen hallgattam már a fősulin Adózást.... :) Köszönettel: Eszter.
Nos, úgy látom 27% egészségügyi hozzájárulást kell fizetnem és mégiscsak kötelező kiváltani magánszemélyként egy adószámot az ingóságom bérbeadására. Azt hiszem minden egyéb olvasgatás már csak összezavarna. Az APEH-nak ezzel az információs füzeteivel van egy jó pontja nálam. Ismételt köszönettel: Eszter
Eszter!
Az ingóság bérbeadásból származó jövedelem nem képez tb. alapot, nem alapoz biztosítási jogviszonyt. Viszont a százalékos eho-t meg kell fizetni (27%) a bérbeadásból származó jövedelem után.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég