Adófórum

Adózási és számviteli információk

Adóvisszatérítés

SzJA

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: Bakosné » hétf. júl. 19, 2010 10:38 am

Sziasztok!

Azzal kapcsolatban, hogy nem vizsgálják a bankszámla tulajdonost:

Tavaly véletlenül bent maradt az én bankszámlaszámom a férjem bevallásában, (az volt kéznél, beírtam, hogy az ellenőrzést le tudjam futtatni) kemény 160,- Ft-ot kértem vissza. Leírni nem tudom, hogy milyen tartalmú levél jött, hogy visszaélést követek el, mert a bankszámla más adózóhoz tartozik. (EV. vagyok).

Úgyhogy módosítani kellett a bankszámlaszámot, úgy utalták a pénzt.

Ezek szerint van ellenőrzés a programban, és ha szerepel az adatbázisban, akkor kidobja a program.

Márti

Bakosné

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: olahneedit » hétf. júl. 19, 2010 11:10 am

Igen, van ellenőrzés a bankszámlaszámot illetően. A következő érdekes eset - és felháborító:

Nyugdíjas alanyi mentes EV megszüntette a vállalkozását 2009-ben. Akármikor előtte volt átutalás a magánbankszámlájáról az Apehnek, illetve akármelyik évben ugyanerre a számlára volt szja kikérve. A vállalkozás megszüntetétésvel a rendszerük lezárta a magánbankszámlát is, így most májusban, amikor a nyugdíjazás előtti munkaviszonyból jövő szja túlvonását akartuk számlára kikérni, a rendszer bemondta az unalmast, nem utalták ki, de küldtek szépen szóló levelet, hogy ez a számla megszünt, leszen szíves újat megadni, hogy arra utalhassák. És naná, hogy nem voltak képesek tudomásul venni, és átvezetni a rendszerükön a nyílvánvaló tényeket. Végül postán kértük ki. Ok, megvan a pénz, csak az a sok .sz...rakodás, amivel járt, az felháborító.

Üdv: Edit

olahneedit

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: flo88 » hétf. aug. 30, 2010 5:22 pm

Tiszteletem!!

Azzal a kérdésse4l fordulok önökhöz, hogy ha nekem 2007 -ben benmaradt az adóvisszatérésem, az még ki lehet venni??

Köszönettel:Flórián 

flo88

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: ticus » hétf. aug. 30, 2010 5:50 pm

A 1017. számú átvezetési és kiutalási kérelmet kell kitölteni és benyújtani.
ticus

Előző

Vissza: SzJA