Köszönjük a szabályzatot. Nagyon rendes dolog volt feltenni. Akinek nincs meg az biztosan negy örömmel fogadja.
Sajnálom, hogy a március-tól érvényes 1 és 2 Ft-os megszűnés még nem szerepel a szabályzatban. Bevallom, hogy neket még nincsen készen és szívesen letöltöttem volna.
A régi szabályzat nekem is megvan, csak ez a kiegészítés hiányzik.
No meg az a probléma, hogy egy egyszemélyes kft-nél aztán ki a fene ellenőrizne, így aztán kénytelen voltam magamat, mint könyvelőt külső ellenőrnek kinevezni.
Ami még mindig probléma - a számítógépes bizonylatok kiállításáánál is, hogy az ügyvezető helyben mit vezessen?
Még egyszer köszönet.
Kálló Éva
Szia Éva!
Szerintem a kerekítét mindenki másképp olda meg. Egyébként szerintem a kézi pénztárjelentésekbe lehet a bevétel kiadást eleve 5,10 forintra kerekíteni, hisz az valóban a tényleges pénzmozgás. A könyvelésnél kell figyleni, hogy a számla tényleges értékét könyveljük. Ha pl. az előbb általam említett módon vezetitek a pénztárjelentést, akkor elég a havi (vagy ha valakinál gyakoribb zárás van akkor) zárásnál egy vegyes feladásba legykönyvelni a záráskori forint differenciát. Én pl. van olyan cég, akinél így csinálom, van olyan, ahol egy sima excel táblába pötyögöm a napi forint differenciákat, és ott is hó végével adom fel az összesítést. De van aki rögtön egy átvezetési számlára könyvel, és onnan vezeti le záráskor egyéb bevételre vagy ráfordítsára. Remélem azért ez a kis összefoglaló is segített valamicskét.
Üdv. Kata
Szia Kata!
Sajnos nekem a pénztárgépes napi bevétel számlákat Ft-ra kell lekönyvelni , mert különben nem tudom egyeztetni a havi forgalmakat, igy aztán naponta kell a kerekítéseket is lekönyvelnem és ráadásul még két pénztárgépem is van. Nem is ez a gondom, hanem úgy véltem, hátha megúszom, hogy nekem kell a házi péénztári szabályzathoz a kiegészítést megoldani.
Üdv. Éva
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég