Adófórum

Adózási és számviteli információk

Tankolás bankkártyával

Számvitel

Tankolás bankkártyával

HozzászólásSzerző: KovacsJ » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Segítsetek! Van egy EVA-s BT (kettőskönyv) van egy céges szg-ja, most ugy döntött, hogy kártyával fog fizetni ha tankol. Hogyan kell könyvelni? A számlát könyvelem a pt-ba vagy a bankból kell könyvelni? Köszi Zsuzsa
KovacsJ

Tankolás bankkártyával

HozzászólásSzerző: karacsonyii » vas. nov. 25, 2007 5:08 pm

Szia Zsuzsa!

Bankból költséget nem könyvelhetsz! Céges kártyával fizet vagy nem? Mert ha igen akkor szállítóra könyveled és bankból kiegyenlíted, de leírtad alapján gondolom, hogy magán számláról fizet, akkor viszont egyértelműen pénztárba kell könyvelned.

Ildikó

karacsonyii

Tankolás bankkártyával

HozzászólásSzerző: zspotorke » vas. nov. 25, 2007 5:29 pm

Szia Zsuzsa!

Gondolom az zavar, hogy a számla egyszerűsített számla. Bár a gyakorlat nem ezt támasztja alá 100%-ban, de elvileg céges vásárlásra csak a cég kártyáját lehet(ne) használni.

Én úgy könyvelem, hogy az analítikában nyitottam egy kártyás vásárlások szállítót, ide lekönyvelem a számlát és amikor megterhelik vele a bankszámlát, akkor pedig kiegyenlítem. Ha magánkártyát használ, akkor pénztárból írod ki.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

Tankolás bankkártyával

HozzászólásSzerző: KovacsJ » vas. nov. 25, 2007 5:33 pm

Szia Ildikó! Ez egy rendes cég a céges számláról fizet. Zsuzsa
KovacsJ

Tankolás bankkártyával

HozzászólásSzerző: M.Éva » vas. nov. 25, 2007 6:12 pm

Sziasztok! Miért nem lehet bankból költséget könyvelni?A kártyáról fizetett költség számláját a kivonat mellé leteszem, és a bankból mindjárt a költségre könyvelem, a bank saját számláját is így könyvelem.Soha senki nem kifogásolta, de ha ez így nem szabályos, kérlek adjatok valami megerősítést, hogy utána nézhessek!

Köszi: Éva

M.Éva

Tankolás bankkártyával

HozzászólásSzerző: zspotorke » vas. nov. 25, 2007 6:38 pm

Szia Éva!

Én a vásárlás és a kiegyenlítés időbeli eltérése miatt könyvelem szállítóra. Ennek az egyes hónapok végén (áfa) ill. év végén (elhatárolások) van inkább jelentősége. Hó közben és év közben az általad követett gyakorlat valószínűleg nem kifogasolható és gondot se nagyon okozhat. De egyébként: a pü.rendezés nem = a költséggel, ráfordítással.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

Tankolás bankkártyával

HozzászólásSzerző: M.Éva » vas. nov. 25, 2007 7:16 pm

Szia Zsuzsa! Ildikó az 1. válaszban azt írta, hogy "bankból költséget nem könyvelhetsz", ezen ütköztem meg. Természetesen nem érint áfát az én esetem, ezért nem teszem szállítóra a tankolásokat, az év végi pár napot figyelem. Köszi, hogy megnyugtattál, én maradok ennél a formánál! Jó éjszakát! Éva
M.Éva

Vissza: Számvitel