Szia Zsuzsa!
Bankból költséget nem könyvelhetsz! Céges kártyával fizet vagy nem? Mert ha igen akkor szállítóra könyveled és bankból kiegyenlíted, de leírtad alapján gondolom, hogy magán számláról fizet, akkor viszont egyértelműen pénztárba kell könyvelned.
Ildikó
Szia Zsuzsa!
Gondolom az zavar, hogy a számla egyszerűsített számla. Bár a gyakorlat nem ezt támasztja alá 100%-ban, de elvileg céges vásárlásra csak a cég kártyáját lehet(ne) használni.
Én úgy könyvelem, hogy az analítikában nyitottam egy kártyás vásárlások szállítót, ide lekönyvelem a számlát és amikor megterhelik vele a bankszámlát, akkor pedig kiegyenlítem. Ha magánkártyát használ, akkor pénztárból írod ki.
Üdv: P.Zsuzsa
Sziasztok! Miért nem lehet bankból költséget könyvelni?A kártyáról fizetett költség számláját a kivonat mellé leteszem, és a bankból mindjárt a költségre könyvelem, a bank saját számláját is így könyvelem.Soha senki nem kifogásolta, de ha ez így nem szabályos, kérlek adjatok valami megerősítést, hogy utána nézhessek!
Köszi: Éva
Szia Éva!
Én a vásárlás és a kiegyenlítés időbeli eltérése miatt könyvelem szállítóra. Ennek az egyes hónapok végén (áfa) ill. év végén (elhatárolások) van inkább jelentősége. Hó közben és év közben az általad követett gyakorlat valószínűleg nem kifogasolható és gondot se nagyon okozhat. De egyébként: a pü.rendezés nem = a költséggel, ráfordítással.
Üdv: P.Zsuzsa
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég