Adófórum

Adózási és számviteli információk

Rezsiköltség könyvelése!

Számvitel

Rezsiköltség könyvelése!

HozzászólásSzerző: SZESZE » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Van egy vállalkozóm, aki módosította a társasági szerződését, új telephelyet nyitott! Az ügyvéd - aki elkészítette az ingatlanhasználati szerződést is, melyben
rögzítésre került, hogy a tulajdonossal arányosan kell a rezsiköltségeket megfizetni - azt a tájékoztatást adta az ügyvezetőnek, bérlőnek, hogy számla nélkül is elszámolható a rezsiköltség arányos része! A villany, gázórák nem kerülek átírásra, így az ingatlan tulajdonosa nevére érkeznek a számlák! A tulajdonos és a Kft tulajdonosa, ugyanazon személy!
Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek, mit kell tenni, hogy a rezsiköltségek lekönyvelésre kerülhessenek, milyen bizonylat lenne szükséges hozzá!
Köszönöm szépen a segítségeteket!!!
üdvözlettel SZESZE
SZESZE
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Rezsiköltség könyvelése!

HozzászólásSzerző: palmika » hétf. márc. 18, 2013 6:29 pm

Elég necces a dolog, szerintem.
Alap esetben, ha számviteli bizonylat lesz kiállítva a bérleti díjról, és külön tételként szerpel benne a rezsi ktg, akkor el tudja számolni.
Ha csak a rezsiről lesz kiállítva olyanról még nem hallottam.
palmika
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

Rezsiköltség könyvelése!

HozzászólásSzerző: SZESZE » hétf. márc. 18, 2013 8:05 pm

Köszönöm szépen! Várok még hátha tud még valaki segíteni!!!!
SZESZE
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Rezsiköltség könyvelése!

HozzászólásSzerző: charlotte0831 » hétf. márc. 18, 2013 9:29 pm

Lehet,hogy félreértem,tehát magánszemély saját tulajdonú ingatlanát bérbe adja egy Kft-nek (amelynek egyébként tulajdonosa).
A villany és gázóra nem kerül átírásra,tehát továbbra is mint lakossági fogyasztó nevére érkezik a számla,miközben telephelyként vállalkozási tevékenység végzéséhez használják fel a földgáz és villamos energiát?
Nem lesz ebből baj?Más az árszabályozása.
charlotte0831
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:29 am

Rezsiköltség könyvelése!

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd márc. 19, 2013 2:07 am

Szia!
Nem hinném, hogy baj lesz - sokan adnak így bérbe. A tulajdonos nevére szóló számlák direktben nem számolhatóak el a társaság könyveiben. Az ügyvéd a számlanélküliség címszó alatt valószínűleg arra gondolt, hogy már nem kötelező adószámot kérni a bérbeadáshoz, elégséges egy számviteli bizonylattal továbbhárítani a "társbérlőre" a rá jutó költségeket.
Én bérleti díjat is számláznék kivéve akkor, ha a T. tulajdonos nem nyilatkozott úgy a mostani társasági szerződés módosítása kapcsán, hogy ingyenesen adja a Kft használatába a kérdéses ingatlant, illetve az ingatlanhasználati szerződés sem tartalmaz ilyen kitételt. Ez esetben azonban a rezsiköltség továbbhárítása sem célszerű (javasolt - de csak önmagában sem. Nem oly régen olvastam valahol, hogy a NAV elkezdte feszegetni az ingyenesség kérdését.
zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: Számvitel

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég