Adófórum

Adózási és számviteli információk

adózott eredmény felhasználás határozat

Számvitel

HozzászólásSzerző: Magdus20091 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de sajnos elakadtam. A beszámoló elküldéséhez szükséges az adózott eredmény felhasználásának határozata. Segítsetek nekem. Ez micsoda? Úgy értem, tudom mit jelent, csak mégis nem tudom, hogy ennek a határozatnak mégis hogyan kell kinéznie formailag. Kérlek benneteket, ne gondoljatok semmi rosszat, csakhát valahogy nem tudom, hogy ennek a határozatnak milyen a formája. Azt tudom, hogy pdf-ben kell csatolni, csak a tartalmát nem tudom, hogy minek kell benne szerepelnie. Nagyon megköszönném, ha segítene valaki.

Magdi

Magdus20091

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. máj. 11, 2009 5:51 pm

Szia Magdi!

Ne gondolj semmi rendkívüli dologra. Arról van szó, hogy az ebeszámolót megelőzően is be kellett küldeni a beszámolóval együtt azt a taggyűlési jegyzőkönyvet az illetékes cégbíróság részére ill. közzétételre is, amely tulajdonképpen a mérleg elfogadásáról, az adózott eredmény "kezeléséről" ( osztalék vagy eredménytartalék) ill. legújabban már ehhez tartozó volt az ügyvezetés nyilatkozata is Kft-k esetében.

Semmi különös előírás nincs a tartalmára vonatkozóan - tulajdonképpen nem más mint egy taggyűlési jegyzőkönyv.

Tartalma: mikor, hol és kik vettek részt, napirendi pontok (esetünben a 2008.évi mérleg elfogadása) osztalékfizetési döntés, stb. Mi beleírjuk a mérlegfőösszeget, az adózás előtti és a mérleg szerinti eredményt. A tulajdonosok meghozzák a döntésüket (..../2009. sz határozat) és minden érintett aláírja és kész.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: Magdus20091 » kedd máj. 12, 2009 3:15 am

Szia Zsuzsa!

Nagyon aranyos vagy, hogy válaszoltál. Így már teljesen értem. Természetesen én is küldtem eddig is taggyűlési jegyzőkönyvet, csak ez az adózott eredmény felhasználási határozat címszó zavart meg teljesen. Egyértelmű, hogy akkor mit is kell elküldeni. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.

Magdi

Magdus20091

Vissza: Számvitel