Szia Anikó!
Olyan forrást nem találtam, ami kizárólag a számviteli politikai változásokat boncolgatná 2009-ben, max. a számviteli törvényi változásokból lehetne kigyűjteni az erre vonatkozókat. A számv.trv.2009 évi változásai pontokba van szedve az Önadózó februári számában. Ha ez segítséget jelent, akkor bemásolhatom a címszavakat, mert leírva nagyon hosszú lenne.Ha valamelyik konkrétan érdekel, azt szívesen beírom.
Ebben megemlíti a napi készpénzzáró állomány havi szintű átlagának max. értékét. (ezzel kapcsolatban én nem biztos, hogy írnék egy módosítást az 1,2 %-ra és külön a 2%-ra, hisz el sem telt a 90 nap és máris módosították) szerintem teljesen jó, ha visszamenőleg januártól a 2 % bevezetésre kerül a számv.pol-ba. Bár a Timcsi által előadott ügyvezetői határozat is jó.
Megemlíti még:
- a kereskedési célú pénzügyi eszközök besorolását
- enyhült (a bt és kkt. esetében) a sajátos egyszrűsített éves beszámoló elkészítése
- enyhült továbbá a a devizás könyvvezetés és beszámolókészítés lehetőségének bővülésével
- bővült a konszlidációs kötelzettség alól mentesítettek köre
- pontosításra, kiegészítésre került: a kapcsolt fél fogalma, a csereszerződés keretében nyújtott szolgáltatás, a fejlesztési támogatás visszafizetése, az értékesített és később visszavett eszközök elszámolása, a kerekítési különbözetek elszámolása, a kockázati tőkealapjegyek hozamának elszámolása, az ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jogok, az óvadéki és a szálításos repóügylet elszámolása.
Egyéb változások:
- dátumok a számviteli bizonylaton
- könyvviteli szolgáltatók nyilvántartása
Tudom, hogy ezek a felsorolások nem a számv.pol.-t módosító elemek, de hátha valakinek esetleg ezzel is segítettem. Üdv Etus