Kedves Olga és Bertalan!
Köszönöm válaszaitokat. Még egy kis megerősítésre lenne szükségem az előbbiekkel kapcsolatban. Mint írtam a cég székhelye (egyben a tulajdonos lakhelye is) és boltja közti mindennapos oda-vissza útról van szó. Nem minősül ez olyannak, mint a munkába járás, ahol csak 9 ft/km számolható el? Vagy személyes közreműködés esetén nem értelmezhető ez? (Remélem nem)
Még egy kérdés: a személyesen közreműködő tagnak, ha a jogszabály szerint elszámolható mértékű ktg.térítést kapja, kell külön nyilatkozatot tennie a "kifizetőtől származó bevétel adóelőlegének megállapításához"? (A tag a társaságban a min.bér után fizeti járulékait, ill. annak nettóját veszi ki, plusz ezt a jogszabály alapján elszámolható mértékű ktg.térítést venné ki). Ha jól értelmezem a nyilatkozatot, talán a 6-os pontot kell beikszelnie, de a ktg.térítésre vonatkozóan nem tudom, hogy kell-e valamit jelölnie. Talán az 1/c-hez be kell írnia amit fog kapni? De hát honnan tudja, mennyit fog kapni?
Felmerült bennem még egy kérdés, most, hogy elolvastam ezt az adóelőleg levonásra vonatkozó nyilatkozatot. A 6-os pont azt írja, hogy a személyes közreműködésre járó bevételból az adóelőleg a munkáltatóra vonatkozó szabályok szerint állapítható meg. Ez azt is jelentené, hogy adójóváírást lehet érvényesíteni személyes közreműködés esetén? Én eddig úgy tudtam, hogy nem. De volt már olyan, aki azt mondta, hogy igen. Szóval mi az igazság?
Előre is köszi az infókat.
Ági