Adófórum

Adózási és számviteli információk

Taxis számlák

Számvitel

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Szerintetek bármennyi taxi számlát elszámolhat a vállalkozás, ha meg tudja magyarázni, hogy az valóban a vállalkozás érdeke volt? Ha üzleti partnerrel megy valahova, akkor gondolom nincs is gond, de ha pl. az ügyvezető megy taxival megbeszélésre, abba sem köthetnek bele? Mert emellett havi gk. költségtérítést is kapott az apeh nomra szerint. (Az áfát azt tudom, hogy nem lehet vonni.)

Köszönöm, Kata 

kovalkata

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: taxcontroll » szer. jan. 07, 2009 6:37 pm

Persze bármennyit elszámolhat, de az lehet,hogy társasági adóban ez már nem fog tetszeni az apehnak. (azért nem havi 1-2 taxisszámláért fognak szívózni)
taxcontroll

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. jan. 07, 2009 7:08 pm

Persze, havi 1-2 engem se zavart, de most hozott decemberre 6-ot, és ez felpiszkálta a csőrömet. Bány tény, hogy olyan a tevékenységi köre, hogy biztos meg tudja magyarázni, de bennem is mindig motoszkál a kisördög, hogy nehogy az apeh belekössön. Üdv. Kata
kovalkata

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: taxcontroll » szer. jan. 07, 2009 7:22 pm

Szólj neki, h Te lekönyveled, de ezek olyan költségek, amelyek váll. cél szerinti felhasználását nem tudja igazolni, tehát ő vállalja a felelősséget. A 6db se sok, de ha ez napi rutinjává válik, akkor az már szemet szúrhat. (Pláne, ha kiderülne, hogy a taxiszolgáltatásokat szinte kizárólag este 11/éjfél után veszi igénybe;))
taxcontroll

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. jan. 07, 2009 7:23 pm

Egyébként érdekes dolgok előfordulnak. Ma például egyik egyéni vállalkozóm hozta a havi anyagát, majd mondja, hogy beletett egy temetési számlát is, mert a testvérét ő temettete el, és azt mondta valaki hogy ez is elszámolható. Ani
adotanacs

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: taxcontroll » szer. jan. 07, 2009 7:33 pm

Höhöhö... ez marhajó.:)) Bár ha a testvére cége volt az üzleti partner...:D

Azért egy-két "érdekes" számlaelszámolással már én is találkoztam, de a legédesebb sztori az volt, amikor (ezt csak mesélte 1 kolléga) bement az apeh váci kirendeltségébe egy öregúr, hogy ő vett egy traktort a földje műveléséhez, és azt mondták neki, hogy itt visszakaphatja az áfát utána. Mikor mondták neki, hogy ez nem ilyen egyszerű, azt mondta, hogy semmi gond, ő megvárja amíg összeszedik a pénzt...:DD

taxcontroll

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. jan. 07, 2009 7:34 pm

Ani, hát ez tényleg érdekes. Hallanak valamit valakitől, aztán ha a kedves könyvelő azt mondja, hogy az nem úgy van, akkor a könyvelő lesz a hülye. Üdv. Kata
kovalkata

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. jan. 07, 2009 7:36 pm

Kérdezhetek még itt most valamit Tőletek, ha már úgyis itt vagyunk? Képeslapot vett, nyilván Karácsonyi üdvözletként üzleti partnereknek, 12 db-ot. Ha egyet-egyet vesznek egy irodaszeres számlán, akkor azzal nem szoktam foglalkozni, benn hagyom az irodaszerek között. De most csak ez van a számlán. Szerintetek merjem irodaszerre venni?
kovalkata

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: validitas » szer. jan. 07, 2009 7:39 pm

Szia Kata!

Ha nem baj, hogy én is közbekotyogok, szerintem merd. Nem tudom ugyan, hogy mibe került, de ha 200-ba darabja, akkor is 2400 Ft-ról van szó. Na ennyi hibát találjon az APEH minden év átfogó vizsgálatakor, többet se! :-)))

Üdv: Böbe 

validitas

Taxis számlák

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. jan. 07, 2009 7:41 pm

Kata szerintem ebből egy ellenőr sem csinál problémát, én is simán elszámolnám. Az én vállalkozóim egyébként ilyen kicsire nem adnak.)))))))))))Ani.
adotanacs

Következő

Vissza: Számvitel