Adófórum

Adózási és számviteli információk

hitle kamatátvállalás

Számvitel

hitle kamatátvállalás

HozzászólásSzerző: obidu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Forumozók!!!!

Segitség!!! SOS! Kérem segitsetek!

Az általam könyvelt vállalkozás termékei értékesitéséhez egy hitelintézettel szerződést kötött, miszerint az ügyfelek kamatmentesen kapják a hitelt, amennyiben a cég átvállalja a kamattörlesztést.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy Gipsz Jakab 200e ft hitelt vezs fel, nekem a hitelintézet  a kamattal csökkentett összeget, azaz 196e ftot  utal, azonban a számla öszegét már nem kérhetem a vevőtől, mert a kamat engem terhel..   Hivtam a nevezett intézetet, küldjenek nekem erről vmi számitást, de nem hajlandóak erről semmit adni, modván a szerődésben minden le van irva, amit velem kötöttek..... de könyörgöm, nem tehetem minden hitel mögé a szerződést??!!!!

Szerintetek mit tegyek? Volt már valakinek hasonló esete???

Előre is köszönöm!

Obijuli 

obidu

hitle kamatátvállalás

HozzászólásSzerző: DerStauner » csüt. júl. 17, 2008 4:18 pm

Most itt bizonylatolási probléma áll fenn??

Számomra egy kicsit zavarosan írtad le a dolgokat.

Tehát az a problémád, hogy nem tudod mivel alátámasztani a hitelt, vagy a könyvelést??

DerStauner

hitle kamatátvállalás

HozzászólásSzerző: obidu » pén. júl. 18, 2008 4:38 am

Kedves DErStauner!!

Elnézést, ha zavarosan irram le..

Igen nem tudom lebizonylatolni a problémát... esetleg van ötleted?

Köszönömn! 

obidu

hitle kamatátvállalás

HozzászólásSzerző: DerStauner » pén. júl. 18, 2008 4:28 pm

Szia!

Tehát ha jól értem, akkor itt van sok hitel (mögöttük sok ügyfél), és egy szerződés.

Gondolom, mint könyvelő, a cég könyvelési bizonlyatai is nálad vannak megőrizve.

Ennélfogva adsz a szerződésednek egy számot, vagy hivatkozást, és minden hitel esetében erre a számra, hivatkozásra hivatkozol, mint gazdasági eseményt alátámasztó bizonylat. 

Mivel ez igen egyszerűnek tűnik, ezért felmerül bennem megintcsak a kérdés, hogy tényleg jól értettem meg a problémát?

DerStauner 

DerStauner

hitle kamatátvállalás

HozzászólásSzerző: obidu » hétf. júl. 21, 2008 4:39 am

Szia!

Bocs a késői válaszért, de elutaztam...

Az a gondom, hogy elég-e ha én számolgatom ki hogy mennyi a levonás, vagy kell a  Cetelmtől egy igazolás, hogy:

200000.- hitel

-18756.- kamat amit a cég fizet

181244.- ezt utalja  a bank... arra gondolok, hogy szerintem nem elég egy ilyen számolás tőlem, hanem a banknak is kell adnia 1 ilyen elszámolást nem??? 

Ez a gondom... előre is köszönöm, mert Te vayg az egyetlen aki hajlando volt ezzel foglalkozni....

Köszi

Obidu 

obidu

Vissza: Számvitel