Adófórum

Adózási és számviteli információk

Bt._könyvelés

Számvitel

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: zspotorke » szomb. feb. 10, 2007 7:47 pm

Szia Éva!

Nem baj, amit mondtál. Ez is egy fontos információ.

P.Zsuzsa

zspotorke

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: zspotorke » szomb. feb. 10, 2007 7:54 pm

Azt mond, hogy miért lett volna nullás az M-es lap! Olyan nincs, hogy a Bt-ben mert a 06-02-on sztem jelenteni kellett,(ha jól emlékszem) az alkalmazás minősége kóddal, hogy miért nincs a bt-ben fiz.kötelezettség. Nézd meg a 06-02 jogviszony kódjait. Tavaly még a nullát is jelenteni kellett.

P.Zsuzsa

zspotorke

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: megyesicu » szomb. feb. 10, 2007 7:58 pm

Ez a bt. adóvégrehajtás alatt ál, nem az a bt. amivel kezdtük a levelezést, bocsi! Szóval a tagoknak más munkaviszonyuk van, alkalmozott nem volt 2006-ban, ezért 0-ás.
megyesicu

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: zspotorke » szomb. feb. 10, 2007 8:02 pm

Sztem akkor 06084 M 06-02 lap kód: 35-ös. + intervallum és az előlap. Így jónak kell lennie és összerendeli az A val, igaz csak a létszámot viszi át. Próbáld ki. Elküldted már az A lapot?

P.Zsuzsa

zspotorke

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: megyesicu » szomb. feb. 10, 2007 8:04 pm

Hát.. elküldtem.

Kipróbálom! köszi

megyesicu

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: megyesicu » pén. feb. 16, 2007 11:34 am

Szia ducheniko!

Bekértem az általad felsorolt anyagokat, elvileg küldi a régi könyvelő, csak azt üzente, hogy a főkönyvi kivonat még nem végleges. Gondolom az osztalékot még nem számolta ki vagy nem tudom mi változhat még, szóval azt szeretném kérdezni, hogy ez alapján ne csináljam meg a nyitó naplót, várjam meg a véglegeset? köszi, Icu 

megyesicu

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: Gaby25 » szer. feb. 28, 2007 9:40 pm

most hogy itt írtátok hogy tásas vállakozónak nincs betegszabi, és 30-al kell osztani minden hónapban, azt veszem észre, hogy nem jól számol a programom. Most kezdem a Kft. könyvelését majd, párom válaszott képviselő, bejelöltem, a progiba, hogy társas vállalkozó, de még betegszabit is írt be neki. Igaz ez még csak demo verzió, most rendeltük meg a rendeset. RLB60 kettős könyvvitelről vélemény?
Gaby25

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: Gaby25 » szer. feb. 28, 2007 9:44 pm

hagyott belejavítani, és a betegszabit meg a szabit lenulláztam, viszont a jelenlétit 31 napra adja meg, és nem hagy belejavítani, mert társasvállalkozó.

Gaby25

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: megyesicu » csüt. márc. 01, 2007 7:30 am

Gaby25, én is RLB-t használok, ahogy fent írtam, Zsuzsa segítségével sikerült megtalálni azt a beállítást, amit ha bepipáltam, áthúzta a betegszab., fiz.szab., csak táppénz maradt. Ez jó a programban, ha estig nem írja meg neked valaki, hogy melyik ez a beállítás, akkor megnézem, mert most nem otthon vagyok. Icu
megyesicu

Bt._könyvelés

HozzászólásSzerző: tdul » csüt. márc. 01, 2007 7:47 am

Sziasztok!

Az eredeti kérdésre visszatérve: amikor átveszed az anyagokat, mindenképpen írjatok arról egy jegyzőkönyvet, hogy ténylegesen mit vettél át, dátummal, és mindeketten (a régi könyvelő, és te is) írjátok alá! Természetesen két példányban, hogy a régi könyvelőnél is legyen belőle, meg nálad is. Ez fontos a későbbiekben esetleg megjelenő problémák esetén! Persze, lehet, hogy ez annyira egyértelmű, hogy azért nem is került szóba eddig.

Timi

tdul

ElőzőKövetkező

Vissza: Számvitel