Adófórum

Adózási és számviteli információk

Üzemanyag elszámolása üzemóránál?

Számvitel

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » hétf. júl. 02, 2007 7:14 am

Sziasztok!

Férjem azt mondta, hogy korábban minden forgalomba hozott traktort az FVM Műszaki Intézete mért be és igazolást adott ki a műszaki paraméterekről, a különféle körülményke közötti fogyasztásról is. Jelenleg azonban azt tanácsolja, hogy kérjetek Apeh-től állásfoglalást arra nézve, hogy milyen intézmény igazolását fogadják el adózási szempontból. Üdv, VA

aniko.varga2006

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. júl. 02, 2007 7:47 am

Én a munkagépeknél nem is tudnék mást elképzelni, mint az üzemóra elszámolást. Egy traktor esetében is ez a célszerű, hiszen ha több hektár területet szántanak vele, akkor is meg lehet határozni, annak gépóra szükségletét még akkor is, ha azt kilómétervávolságra is meg lehetne határozni. Én is Anikó álláspontján vagyok, mindenféleképpen kellene egy hivatalos üzemórára megállapított fogyasztás (a korrekciós tényezők figyelembevételével összeállítottan), s ennek alapján számolnám el az üzemanyagköltséget. A kérdésfeltevő azonban kisebb karbantartási munkálatok miatt kérdezett rá a fogyasztásra. Nem csinálnék nagy ügyet belőle. Ha nem túlzott és kirívó az üzemanyagfogyasztás, akkor alkalmanként, esetenként elszámolnám a tényleges fogyasztást (amely lehet, hogy több vagy kevesebb egy hivatalosan megállapítottnál). Tíz vagy tizenöt munkaóránál nem fog az apeh vizsgálódni, simán átlép az ügyön. Minden cégnél előfordulhat olyan javítási, karbantartási munka, amit saját munkagéppel végeznek el.
madora100

Előző

Vissza: Számvitel