Szia, igen tudom valamiféle rendszerhibát jelzett a gépem pénteken!
Mónika
Szia, igen tudom valamiféle rendszerhibát jelzett a gépem pénteken!
Mónika
Szia, igen személygépkocsikba tankolunk, ezért gondoltam, hogy az áfát az előlegnél nem helyezem levonásba.
Mónika
Szia!
Bankkártyával fizet a cég a Lukoilnak, ez jelenik meg a bankban. Ezután kapom az előleg számlát. Aztán minden hónap elsején kiállítáják a számlát, melyből levonják az előleget, így a fizetedő összegem nulla lesz. Viszont mindig ráírják a számla végére, hogy mennyi a kiállítás időpontjában felhasználható egyenlegem, ezért gondoltam, hogy ez maradna az előlegen. Viszont még annyit, hogy elég érdekes számlát kapok, mert előlegre mindig kerek összegeket, (100 e Ft, 200 e fT-ot) szoktunk utalni, a számla viszont mindig annyiról jön, mint amennyit eltankoltunk azon időszak alatt. Pl.: előlegre fizettünk 800 e Ft-ot a végszámla: 714.848 Ft-ról szól, a felhasználható egyenlegem viszont 49.331 Ft. Lesz vele gondom, mire helyreteszem.
Mónika
Sziasztok!
Köszönöm a válaszotokat, nagyon hasznos volt.!
Még egy technikai kérdésem lenne: ugye a végszámla részletezve jön, ezen látom, hogy melyik autó mennyi üzemanyagot tankolt. Hozzá szoktam tűzni az üzemanyagszámlákat. Ezeket külön-külön könyvelnétek, vagy egybe az egész összeget az 5111-re? (elég sokat tankolnak, havi 50-100 üzemanyagszámlám van.)
Mónika
Ha hónap végén adják az összesítő számlát, akkor elég azt lekönyvelned. (Az 50-100 darabon gondolom szállítólevelet értettél? Nem lehet duplán számla, tankolásonként és havi összesen is.
Márti
"Lukoil Card online monitor rendszer Folyamatos információszolgáltatás"
Szia Márti, igazából két számlám van, egyszer amikor tankolnak, akkor is hoznak számlát, és amikor az összesítő számlát kapom, akkor azon tételesen fel vannak sorolva a tankolások. Azt szoktam csináni, hogy összepipálom a számlákat, de természetesen csak egy üzemanyagot könyvelek le, de két bizonylatom is van hozzá.
Mónika
Szia Icus! Erre a rendszerre regisztrálni kell? És mi lesz év végén? Csak hangosan gondolkodom, mert ugye, akkor elvileg nem lehet egyenlegem az előlegen. Figyelem folyamatosan ezt a rendszert?
Köszi: Mónika
A munkahelyemen is megnyitottuk a beruházásra és a készletra adott előlegek mellett a költségekre adott előleget, amit a mérlegbe az egyéb követelések között mutatunk ki.
Márti
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 2 vendég