Adófórum

Adózási és számviteli információk

OBHGEPI_PK_141 kitöltése

Számvitel

OBHGEPI_PK_141 kitöltése

HozzászólásSzerző: pseniko » szer. máj. 29, 2013 1:11 pm

http://www.youtube.com/watch?v=uWd-SyXVSW0&feature=youtu.be

27. perc körül nézd meg

Őszinte leszek gőzöm sincs, én beírom mindent, 1 sorba a működési költségeket, a többibe pedig a konkrét költség Pl: pénzeszközből 100e Ft-ért vérnyomásmérőt.
pseniko

OBHGEPI_PK_141 kitöltése

HozzászólásSzerző: b.n.kata » szer. máj. 29, 2013 5:47 pm

Sziasztok!

Én a bejegyző határozat elé a megyekódot írtam.

Szerintem csak a kitöltött nyomtatványt kell beküldeni. Vagyis jegyzőkönyvet vagy egyéb szöveges beszámolót nem kell.

Kitöltési útmutatóból:
"4. Közhasznú tevékenység érdekében felhasznált vagyon kimutatása
Felhasznált vagyon megnevezése: a számviteli beszámolóban kimutatott saját tőke tárgyévi csökkenésének a közhasznú tevékenység érdekében felhasznált része. (Civil vhr. 1 § (5) bekezdés g) pont)"
Vagyis szerintem ide csak akkor kell írni ha a vagyon csökkent, ha nem csökkent akkor ide nem kell írni semmit. Ha csökkent, akkor azt az összeget amennyivel kevesebb a saját tőke az előző évi saját tőkénél.Ha a csökkenés pénzkészlet csökkenés, akkor a vagyonelem megnevezése: pénzeszköz.
Kata
b.n.kata

OBHGEPI_PK_141 kitöltése

HozzászólásSzerző: nyár » szer. máj. 29, 2013 10:27 pm

Köszönöm a segítséget.

Üdv.: Ica
nyár

OBHGEPI_PK_141 kitöltése

HozzászólásSzerző: pseniko » csüt. máj. 30, 2013 12:06 pm

Ezt a választ kaptam Alexov Predrag Úrtól, a "mit kell még becsatolni" kérdésemre, amit a civil-info -nak tettem fel:

Amennyiben a civil szervezet az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete PK-141, valamint a kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklete PK-142 elektronikus űrlapokon kívánja a beszámoló letétbe helyezésével kapcsolatos kötelezettségét teljesíteni, úgy ezen űrlapok kitöltésén, a jóváhagyásra jogosult testület általi elfogadásán és a vezető tisztségviselő aláírásán, majd postázásán túl a szervezetnek nincs más feladata. Tehát a kitöltött PK-141, illetve PK-142 űrlaphoz a szervezetnek egyéb dokumentumot nem kell csatolnia.
pseniko

Előző

Vissza: Számvitel