Adófórum

Adózási és számviteli információk

Könyvelési díj nem fizetése

Számvitel

HozzászólásSzerző: vacsikönyvelő » csüt. okt. 08, 2009 12:26 pm

Azért szerettem volna hallani, hogyan lehet megúszni több évi anyag eltűnését... nyilván szerencsés volt a vállalkozóm, vagy jól tudott hazudni egyéb fórumokon is...? Ez a pénzem is már a Szent Péter kasszájában csörög.
vacsikönyvelő

HozzászólásSzerző: csucsu76 » csüt. okt. 08, 2009 8:33 pm

Sziasztok!
Örülök is, hogy ilyen sokan szóltatok hozzá, de szomorú is vagyok, hogy sokan járnak még hasonló cipőben, mint én.
Sajnos a postán föladás sem járható út nálam, mivel az egyik "majd" vállalkozóm immáron 200ezer forint fölött tartozik, azt úgysem fizeti ki utánvétre, a másik hölgy, akit egy éve nem is láttam, aki azt ígérte, hogy elszalad pénzt fölvenni.... úgy elköltözött, hogy az új címét sem tudom, pedig azt föladtam volna, ott csak 30ezer forintom lóg, de hova küldjem? Mármint az anyagot... :))))))
Ha valamelyikőtök tud még bevált trükköt, titkot a probllémánkra, nagyon szépen kérem, hogy ossza meg velünk!!!!
Jó munkát és kitartást mindenkinek!
Anita
csucsu76

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. okt. 09, 2009 6:08 am

Cég esetében érdemes megfontolni, hogy aláíratsz vele egy tartozáselismerő nyilatkozatot, tervezett fizetési ütemezéssel (ez akár el is hagyható). És ezzel a nyilatkozattal aztán 2 hónap múlva meg lehet ijeszteni, hogy ha 3 napon belül nem fizet, indítod ellene a felszámolási eljárást.... Egyben figyelmezteted, hogy a felszámolási eljárás költségeivel (illeték, ügyvédi mdíj) növekszik a tartozása... (De ezt csak 100 000-es nagyságrend felett érdemes...)
szedlacsek

Előző

Vissza: Számvitel