Sziasztok,
a cégünknél van néhány céges autó (vezető beosztású dolgozóknál). Kérdés, hogy az üzemanyag számlákat 51 anyagköltségbe lehet-e könyvelni és a hipa alapjából levonható-e.
Köszönöm,
B.
Sziasztok,
a cégünknél van néhány céges autó (vezető beosztású dolgozóknál). Kérdés, hogy az üzemanyag számlákat 51 anyagköltségbe lehet-e könyvelni és a hipa alapjából levonható-e.
Köszönöm,
B.
Sziasztok
Nem akarok okoskodni de amikor ezt a kérdést látom mindig az villan be hogy a kiküldetéi rendelvény üzemanyag részét számolják el az iparűzési adóban ami helytelen szerintem nem ez keveredik?
Szia! Miután a kérdés úgy kezdődik, hogy: "a cégünknél van néhány céges autó", ez nem lehet kiküldetési rendelvény kérdése, hanem az üzemanyag számlát a cégautók tankolásáról az 51-be könyveljük, és HIPA- alap csökkentő.
Kiküldetési rendelvény alapján saját gk. használat költségét téríti/térítheti a cég, ami személyi jell. egyéb kifizetés, 55-be könyvelendő.
Üdv: Böbe
Én úgy próbáltam kérdezni a hogy nem a kiküldetésivel kapcsolatban keveredik neki valami ott volt IPA val kapcsolatban az a jogeset, mert ez a kérdés szerintem egyenesen arányos.
Üdv Zsolt
sziasztok, konkrétan benzinszámlákat könyvelünk le és abban nem voltam biztos, hogy levonható-e a hipából.
Szia!
Konkrétan: a cég tulajdonát képező gépjárművekbe tankolt üzemanyag a cég nevére, címére szóló, szabályszerű számla alapján az 51 szlacsoportba, anyagköltségbe könyvelendő, és az Hipa alapjából levonható.
Üdv: Böbe
Szia!
Simán egyenesen arányos ugymond léc nélkül :)
ja és bocs hogy elkalandoztam és nem a mondat tárgyilagos mivoltát elemeztem hanem megpróbáltam mögélátni (megpróbáltam mást látni de nem sikerült)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég