Adófórum

Adózási és számviteli információk

Most induló kft.

Számvitel

Most induló kft.

HozzászólásSzerző: sznéildikó » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok. Abban kérnék segítséget, hogy egy kft-t most fognak alapítani, milyen bejelentési kötelezettségei vannak?

1. 09T201T bejelentő lapon be kell jelenteni a tevékenység megkezdését?

2. A személyesen közreműködő tag biztosítása a vállalkozás alapításától kezdve ketyeg?

3.  és a 09T1041-en kell jelenteni?

4. Könyvelő meghatalmazása a 09T180-on.

5. Helyi önkormányzathoz bejelentkezni.  Van még valami?

6. Először előtársaság lesz? Meddig, és ha már véglegesen társaság lesz, mi a teendő?

Bocs a sok kérdésért, de nem szeretném elszúrni. Köszi. Ildikó

sznéildikó

Most induló kft.

HozzászólásSzerző: palmika » szer. márc. 25, 2009 5:42 pm

Szia Ildikó

Szerintem kérdéseidre választ kapsz, ha egyenként keresed a fórumban. Szerintem már mindet kiveséztük.

1. azon adatokat jelented, amit a cégbíróságnak nem pl: ügyvezető adószáma, kp ügyintézés telefonszám, iratőrzési hely.Amennyiben működési engedély kell a tevékenységhez, annak meglétét is jelented.

2-3. Ha van miben közreműködni, azaz a tsz aláírásától dolgozik, akkor igen. 1041 papiron, maj regisztráció után ügyfélkapun is.

4. Nem csak a könyvelő, de a képviselő is. 

5. IPA bejelentő, KSH bejelentő, munkavállaló esetén OMMF bejelentő

6. Előtársasági időszak a tsz aláírástól az adószám megérkezéséig, ha ezalatt az idő alatt nem működik a cég nem kell előtársaságot vallani.

Csak röviden, de részletesen is megtalálod

Üdv: palmika

palmika

Most induló kft.

HozzászólásSzerző: palmika » szer. márc. 25, 2009 5:42 pm

Bocs duplázott
palmika

Most induló kft.

HozzászólásSzerző: pseniko » csüt. márc. 26, 2009 7:09 am

Kiegészíteném még azzal, hogy az Egbiztosító felé is be kell jelentkezni a BF0501-es nyomtatványon, ami az OEP honlapján tudsz megtalálni.

Előtársasági időszak: ha a társ szerződés aláírásától köteles a tag személyesen közreműködni és máshol nincs biztosítása akkor a társaság már működik és kell előtársasági bevallásokat adni (ilyen pl az egyszemélyes KFT ahol az ügyvezető a tag személyesen közreműködik, és a társ.szerződés nem rendelkezik máshogy.)

Enci

pseniko

Most induló kft.

HozzászólásSzerző: sznéildikó » csüt. márc. 26, 2009 10:53 am

Sziasztok, csak most jutott időm megnézni a válaszokat. A KSH felé milyen nyomtatványon jelentem, és az OMMF felé?

Egyébként egyszemélyes kft. Az alapító tag fog személyesen közreműködni, egyelőre egy alkalmazottat fog felvenni. Ezzel kapcsolatban még lenne kérdésem. Azt olvastam, hogy egyszemélyes kft-nél a kft. köthet szerződést az egyetlen tagjával. Munkaszerződést is köthet? Azt is olvastam, hogy munkaviszonyban is elláthatja az ügyvezetői teendőket. Ha ez így van, akkor jár neki (mármint a tagnak) adójóváírás? Ildikó

sznéildikó

Most induló kft.

HozzászólásSzerző: palnagy1 » kedd márc. 31, 2009 9:42 am

KSH felé  1032/07 a www.ksh.hu oldalon letölthető és neten el is küldhető

palnagy1

Most induló kft.

HozzászólásSzerző: palmika » kedd márc. 31, 2009 9:52 am

Szia,

OMMF-nek jelented, a foglalkoztatás-eü szolgáltatást nyújtó adatait, munkavállalók besorolását stb. Nyomtatványt találsz az erőforrások közt. Foglalkoztatás eü bejelentés, vagy hasonló elnevezés alatt. 

Üdv: palmika

palmika

Vissza: Számvitel