Adófórum

Adózási és számviteli információk

Pályázati pénz mérlegbe állítása

Számvitel

HozzászólásSzerző: sbalazs1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy a 2008-as évben megnyert pályázati pénzt, amely még folyósításra NEM került, mérlegbe kell-e állítani követelésként, ha a pályázati szerződés már aláírásra került, és az szerepel benne, hogy a folyósítás az aláírást követően történik meg (dátum nélkül). 

Mert ugye csak a szerződés van eddig róla. Egyszeres könyvvitelt vezet az egyesület. 

Köszönöm!

sbalazs1

HozzászólásSzerző: Panni49 » szer. jan. 28, 2009 4:41 pm

Szia! Szerintem nem kell,tekintettel arra,hogy az egyszeres könyvvitel a pénzforgalmi szemléletű.Szerződést nem könyvelünk.Üdv.Panni
Panni49

HozzászólásSzerző: sbalazs1 » szer. jan. 28, 2009 4:47 pm

Szia! Köszönöm a válaszod, én is így gondoltam!
sbalazs1

HozzászólásSzerző: drkecsmariklaszlo. » szer. jan. 28, 2009 4:49 pm

Szia Sbalázs1!

Egyszeres könyvvitel esetén pénzforgalmi szemléletben könyvelünk, ez azt jelenti, hogy a pályázati pénzt és egyéb bevételeket is beérkezésekor kell könyvelni.

A mérlegben akkor kell szerepeltetni, ha a szerződés már érvényes dec.31-én. /Hatályba lép./ Ebben az esetben olyan követelésként kell beállítani, amihez pénzmozgás nem kapcsolódik. Ha nem hatályos a szerződés, akkor nem lehet a mérlegben előírni a követelést.

Üdv:Kecsmary

drkecsmariklaszlo.

HozzászólásSzerző: sbalazs1 » szer. jan. 28, 2009 4:52 pm

Kedves Kecsmary!

Köszönöm a kimerítő választ. Pont azért dilemmáztam, mert a szerződés szerint a folyósítás a szerződés visszaérkezését követően történik (de meg nem határozott időben), a szerződés dátuma pedig a 2008 novembere. A szerződést mindkét fél aláírta, tehát hatályos szerződés, mi vissza is juttattuk a pályáztatónak, de még nem történt meg rá a kifizetés. (Előfinanszírozó amúgy a pályázat.)

sbalazs1

Vissza: Számvitel