Adófórum

Adózási és számviteli információk

Adójegyes termék leltára

Számvitel

Adójegyes termék leltára

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » csüt. márc. 27, 2008 10:20 am

Sziasztok! A beszerzésekről a Böbe által írt kötelező nyilvántartás abban az évben került napirendre amikor a borról is kellett nyilvántartást napi standolást készíteni, majd ezt a kötelezettséget már megszüntették én úgy tudom. A nyilvántartást a könyvelés elkülönítve tartalmazza.

Én is kérlek Böbe légyszíves bővebben írj róla, hogy hol írják elő ezt a kötelezettséget.

Üdv: Márti

viragmarta60

Adójegyes termék leltára

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. márc. 27, 2008 10:52 am

Abban lehet igazság, hogy ez a nyilvántartás egy hasznos dolog, mivel én is rendszeresen figyelem a készletüket, és miután több helyről vásárolnak, igy csak megközelítőleg tudom megállapítani. Ani
adotanacs

Adójegyes termék leltára

HozzászólásSzerző: garbo50 » csüt. márc. 27, 2008 12:24 pm

Sziasztok!

Az én korosodó agytekervényeimet milyen régi dolgok számbavételére késztetitek. Ha jól emlékszem a dohánytermékek adójegyessé tétele kb 10 éve történt, akkor volt  ilyen nyilvántartásról szó, amit őszintén megmondva nem ellenőriztem, hogy hatályban van e még,vagy nincs. Főleg a különleges adózású kiskereskedelmi egységekkel kapcsolatban volt még külön számítási mód is, mivel többszörösen is érintve voltam ( több ilyen ügyfelem volt) így a nyilvántartás vezetése azóta is egyértelmű maradt számomra. Igaz már nincs ez az adózási mód, de az Ani által emlitett szempontokat figyelembe véve ez egy hasznos dolognak bizonyult, így az ügyfeleimmel én továbbra is vezetettem. 

Most nincs annyi időm, hogy konkrétan a pontos dátumoknak, érvényességeknek utána járjak, de amennyiben egy kis szusszanásnyi időm lesz  megpróbálkozom és megosztom veletek. Ha ti ráakadtok valamire szintén jelezzétek.

Köszönettel és üdv,Jutka 

garbo50

Adójegyes termék leltára

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. márc. 27, 2008 12:37 pm

Jutka,bocs hogy elkereszteltelek. A velem hasonló koros agytekervényeknek jót tesz a "munkára " fogás. Ha nincs is rá előírás, egyetértek Veled a hasznosságát illetően. Ha egy kicsit nem figyelek rájuk, nálam is előfordul hogy "készlet" van kb 500eFt, de azért vásárolnak. Ez még a jobbik eset, de sajnos volt már példa az ellenkezőjére is. Ani
adotanacs

Adójegyes termék leltára

HozzászólásSzerző: linda26 » csüt. márc. 27, 2008 12:39 pm

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, hogy próbáltok segíteni. Jutka, az én ügyfelem (év közben vettem át) semmilyen nyilvántartást nem vezet, a pénztárjelentés vezetéséért is több hónapos harcot folytattam vele, mire hajlandó volt elkezdeni. A fillér nekem nem jutott eszembe, ebből is látszik, hogy néha a legegyszerűbb megoldásra nem jövünk rá. Tehát amit én látok a számlán, az tényleg a beszerzési ár. Most pedig kénytelen lesz -működése során először!!!!- ténylegesen leltározni.

Üdv: Linda

linda26

Adójegyes termék leltára

HozzászólásSzerző: garbo50 » csüt. márc. 27, 2008 12:51 pm

Szia!

Erre van egy mondás- "jó az öreg a háznál " ( ha csöpp esze......) 

A viccet félretéve( néha ez is kell), örülünk, ha segíthetünk.

Üdv 

garbo50

Előző

Vissza: Számvitel