Tisztelt Fórumozók!
Cégünk fióktelepet akar létesíteni vidéken, ahol egy foglalkoztatott dolgozna. Bevétele a fióktelepnek nem lenne. Kérdésem: felmerülhet- e az IPA ott.
Köszönettel a válaszért,
Boros Ferenc
Tisztelt Fórumozók!
Cégünk fióktelepet akar létesíteni vidéken, ahol egy foglalkoztatott dolgozna. Bevétele a fióktelepnek nem lenne. Kérdésem: felmerülhet- e az IPA ott.
Köszönettel a válaszért,
Boros Ferenc
Igen, mert ha van állandó telephelye az adott településen, akkor - függetlenül attól, hogy ott tevékenységet végez-e vagy sem - alanya az iparűzési adónak. De az adott település helyi iparűzési adó rendeletét is meg kellene ismerned.
Üdv Böbe
Ha az adott településen bevezették az iparűzési adót, akkor ott is kell fizetned. Meg kell osztanod az adóalapot a Főváros és a település között. Döntésed szerint vagy a személyi jellegű ráfordításokkal arányosan (az ott dolgozó ember bére és vonzatai), vagy tárgyi eszköz arányosan (az ott fellelhető tárgyi eszközök). Illetve ha az adóalap több mint 100 millió Forint, akkor az adóalap annyi %-kát kell személyi jellegű ráfordítás arányosan, amennyit a szem. jell. ráf és tárgyi e. összegéből a szem. jell. ráf. kitesz, a maradékot tárgyi eszköz arányosan.
Üdv: Reni
Szia,
szerintem ha nincs bevételed akkor is 0-s bevallást be kell nyújtanod a fióktelep szerinti illetékes önkormányzathoz.
Betti
sziasztok!
Mindenképp a helyi önkormányzat határozata a mérvadó, keresd fel őket.De Reni leírása tökéletes. Kötelező vagy személyi vagy eszközarányosan , esetleg a eszköz és személyarányos bevallást leadni, ami nem nullás!
ildikó
Kedves Ferenc!
Csak megerősíteni tudom az előttem szólók véleményét. Most Önellenőriztünk 5 évet utólag, mert egy cégünk vállalati nyaralót (tényleg az még egy békebeli Szövetkezet) üzemeltet a Balaton partján. A bevételt meg kell osztani. A Főkönyvelő utánajárt a Fővárosi Önkormányzatnál, mert ugye ez az ő kárukra történik, de szerintük is meg kell osztani. Üdv Erika
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég