Keves Valterné,
A vevő visszaküldte nekem a számlát, viszont még rendelne pár dolgot és azt kérte, hogy állítsak ki egy új számlát. Amennyiben az eredeti példányt visszateszem a számlatömbe, akkor lehetséges, hogy csak áthúzom és ráírom, hogy rontott, majd kiállítok egy új számlát? Vagy mindenképen kell egy stornó számlát írnom és utánna az újat?
Ha stornó számla kell, azon minek és milyen dátummal és hivatkozással kell szerepenie? Az eredeti számla egy 8 napos átutalásos számla volt...
Válaszát előre is megköszönöm!
Ui.:
"Amennyiben az adó alapját és az adót is helyesen számoltad,tehát csak elírás történt, a számla szabályszerű kijavításával azaz visszakéred a számlát és szabályszerűen javítod a 25%-ot 20%ra."
A adó alapját és az adót helyesen számoltam, csak a 20% helyett az összesítésnél 25% került, de az összegek 20%-al vannak számolva természetesen. Itt kéziszámla esetén elég az eredeti példányt javítani, vagy a másik 2 példányt is javítani kell? Ezt azért kérdezem, mert a második példányt a könyvelőhöz már leadtam, de ha kell, akkor kikérem persze. Valamint a szabályszerű javítás az pontosan mit jelent ilyen esetben?