Adófórum

Adózási és számviteli információk

Szolgáltatás mellé szerződés

Számlázás

Szolgáltatás mellé szerződés

HozzászólásSzerző: szeifert » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Gépkölcsönzéssel foglalkozunk. Minden bérlővel van bérleti szerződésünk, amit külön dossziéban gyűjtünk. A kérdésem az lenne, milyen összegnél kötelező a szerződést mellékelni szolgáltatás esetén? Úgy emlékszem, hogy 200 ezer volt, de ez nettó vagy bruttó? És melyik törvény szabályozza ezt? Köszönöm!!
szeifert
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Szolgáltatás mellé szerződés

HozzászólásSzerző: validitas » szer. szept. 26, 2012 2:38 pm

Szia!

Régebben a társasági adóról szóló törvény 3.sz. melléklete írta elő. Pár éve már nincs kötelezően előírva a szerződés, de a tao.tv. említett melléklete a vállalkozás érdekében felmerült költségnek azokat a szolgálatatásokat tekinti, amelyek az ésszerű gazdálkodással összhangban vannak.

Pontosabban nézd meg a tao.tv. 3.sz. mellékletében.

A szerződés nem mindig az adóhatóság miatt fontos, hanem védi a szolgáltatót/megrendelőt is, vitás esetekben, illetve éppen a viták elkerülése érdekében célszerű írásban megállapodni a feltételekről.

Üdv
validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Szolgáltatás mellé szerződés

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » pén. szept. 28, 2012 9:55 am

Sziasztok!

Igaza van Böbének, a szerződésre leginkább azért van szükség, hogy védje mindkét fél érdekét. Egyrészt abban le van írva a bérleti díj, az időtartam, feltételek. Másrészt benne szokott lenni, hogy milyen állapotban adta át az autót és milyen állapotban kapta vissza...
Évek óta könyvelek autókölcsönzőnek, náluk rendszeresen előfordul, hogy kisebb-nagyobb törésekkel kerül vissza az autó. Ilyenkor csak a bérleti szerződéssel lehet bizonyítani, hogy eredetileg sértetlen állapotban volt a kocsi, és a bérlő használatában tört össze.

Vagy amikor a bérlőt megállítja a rendőr... szerződés hiányában hogyan tudja igazolni, hogy nem jogtalanul használja az autót?

Így hirtelen ennyi jutott eszembe :)

Andi
nagy.andrea2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am


Vissza: Számlázás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron