Adófórum

Adózási és számviteli információk

felmondás, felmondási idő, leszámolás

Számlázás

HozzászólásSzerző: paprita » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

febr. 21-én felmondtam jelenlegi munkaadómnál március 19-el. Március 20-án az új mhelyemen kezdek. Munkaviszonyom 10 éves. Segítenétek nekem összehozni, a leszámolásommal kapcsolatos dolgokat? (nekem kell megcsinálni). A felmondási idővel és annak bérszámfejtésével (mikor, hogyan) vannak gondjaim főleg! A Munka tv. alapján min.30 nap a felmondási idő, ami 10 év után +25 nappal meghosszabbodik. 

Köszönöm a tanácsokat előre is!

P.Rita

paprita

HozzászólásSzerző: szamveto » csüt. márc. 01, 2007 7:01 am

A felmondási időre járó bért és a végkielégítést az utolsó munkába töltött napon kell kifizetni. A felmondási idő felére a munkáltató felmenthet a munkavégzés alól. A felmentési időre, végkielégítésre átlagkereset jár.
szamveto

HozzászólásSzerző: sussfelnap » pén. márc. 09, 2007 2:48 pm

Miután Rita mondott fel, ezért végkielégítés nem jár neki, sőt a felmondási idő felétől sincs felmentve.

Maximum azt teheti, hogy a felmondási idő alatt táppénzre megy.

Egyébként valóban, az utolsó munkában töltött napon kell kifizetni a járandóságokat és át kell venni a kilépéssel kapcsolatos iratokat. 

sussfelnap

HozzászólásSzerző: sussfelnap » vas. márc. 11, 2007 3:55 pm

Rita!

Az alap kérdés az, hogy március 19-vel elfogadták-e a felmondásodat a munkahelyeden? Az egy dolog, hogy Te március 19-vel szeretnél kilépni. A felmondás napját akkor visszamenőleg úgy kellett volna megállapítani, hogy a felmondási időd beleférjen.

sussfelnap

HozzászólásSzerző: sussfelnap » vas. márc. 11, 2007 3:56 pm

Ilyen estben egy közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetés megoldás lehet, amennyiben a munkáltatód ebben partner.
sussfelnap

HozzászólásSzerző: paprita » szer. márc. 14, 2007 7:29 am

A felmondásomat elfogadták március 19-el. Ebben az esetben is vissza kell dátumoznom a felmondó levelemet? 30+25 nap? Ha a munkáltató a felmondási idő felétől eltekinthet, az azt jelenti, hogy a ((30+25)/2= 27,5) 28. naptól én már nem vagyok a Kft. dolgozója és akár másik munkaviszonyt is létesíthetek ettől a naptól?

Húú, remélem érthetően írtam le! :) Köszönöm!

paprita

HozzászólásSzerző: megyesicu » szer. márc. 14, 2007 7:48 am

A felmondási idő felére felmenthet a munkavégzés alól, de attól még állományban vagy, szerintem!
megyesicu

HozzászólásSzerző: paprita » szer. márc. 14, 2007 7:56 am

Tehát akkor a legjobb és legtisztább dolog az, ha 55 napot visszaszámolok és azzal a nappal írom meg a felmondásomat, mely szerint márc 19-én közös megegyezéssel megszüntetjük a munkaviszonyomat!

Így lesz jó??

paprita

HozzászólásSzerző: vega » szer. márc. 14, 2007 8:12 am

A 2. hozzászólóval értek egyet, munkavállaló rendes felmondása estén, amikor a munkáltató a felmondást elfogadta és közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszony, nincs végkielégítés és a felmondási idő felének a munkavégzés  alóli felmentése sem kötelező.
vega

HozzászólásSzerző: megyesicu » szer. márc. 14, 2007 8:24 am

Ami igaz az igaz, valóban ha te mondasz fel nincs végkielégítés és felmentés sem! Akkor jár felmentés, ha kirúgnak vagy közös megegyezés esetén, a felmentés ugyanis az álláskeresést szolgálja. Feltételezem, ha te mondasz fel, megvan az új állásod, tehát nem jár felmentés!
megyesicu

Következő

Vissza: Számlázás