Adófórum

Adózási és számviteli információk

kézzel írt számla

Számlázás

kézzel írt számla

HozzászólásSzerző: Ercsi66 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Mivel az utóbbi hetekben az adótörvények változásaival és az Abev-Java-val voltam elfoglalva elképzelhető, hogy elkerülte valami a figyelmemet? Ma hallottam valakitől, hogy a kézzel írt számlákon a vevő nevét kézzel kell kiírni és nem szabad pl. bélyegzőt nyomni rá. Ti találkoztatok már ezzel leírva valahol? És ha igen, akkor hol? Utána néztem, az általam olvasott folyóiratokban, azokban a 2009. évi számlák kötelező adattartama között ezt senki nem említi. (Igaz ez nem adat, csak formai dolog).

Ercsi66

kézzel írt számla

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. feb. 05, 2009 4:30 pm

Szia!

Ez a hülyeség minden évben felröppen? Annyi van írva, a számlán legyen rajta a vevő neve, címe. Az, hogyan (kézzel, bélyegzővel, stb.) egyetlen jogszabályban sincs előírva! Egy a lényeg: a számla ÖSSZES példányán ugyanúgy legyen!

Némely revizor fintorgott ezen, de megállapításról emiatt még nem hallottam, mert nem tud semmiféle jogszabályra hivatkozni.

Üdv: Böbe

validitas

kézzel írt számla

HozzászólásSzerző: Ercsi66 » csüt. feb. 05, 2009 4:44 pm

Szia Böbe! A nyomtató szerelőm mondta, a könyvelője kiadta körlevélben, és volt, aki visszadobta a számláját is emiatt... Én meg megijedtem, hogy hiába igyekszem mindenre odafigyelni mégis átsiklottam valami felett... Köszi a tájékoztatást!:-)

Üdv: Ercsi 

Ercsi66

Vissza: Számlázás