Adófórum

Adózási és számviteli információk

szállítólevél számlázása

Számlázás

szállítólevél számlázása

HozzászólásSzerző: pezso » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdv Mindenkinek!

Segítségetek kérem a következőkben:

1.van-e valamilyen szabály arra, hogy a szállítólevélen kiadott termékérétkesítésről mikor kell a számlát kiállítani?

2.termékre adott előleget be kell-e ütni a pénztárgépbe?

Válaszokat előre is köszönöm!!

pezso

szállítólevél számlázása

HozzászólásSzerző: Napraforgó » kedd nov. 25, 2008 10:36 pm

Szia!

1/. Legkésőbb 15 napon belül, de ez már nem kp-s számla.

2./ Mivel ez az ügylet sem lesz már  kp-s, gondolom "házipénztár" is  üzemel, így erről a tételről pénztárbevételi bizonylatot, majd előlegszámlát kell kiállítani.

Üdv:Napraforgó

Napraforgó

szállítólevél számlázása

HozzászólásSzerző: pezso » szer. nov. 26, 2008 6:01 pm

Köszönöm gyors válaszodat.

Nem értem, hogy lesz átutalásos, ha kp-vel fizetnek csak később.

Pontosítani szeretnék a kérdésemen: konkrétan egy kisker üzletről van szó.A vevő elviszi az árut szállítólevélen és kb 1 hónap múlva tudja csak kifizetni, bejön az üzletbe kiállítjuk a számlát és kp-ben fizet. Ez szerinted így nem jó? 

Köszi előre is: pezso 

pezso

szállítólevél számlázása

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. nov. 26, 2008 6:54 pm

Szia! 

Tökéletes lenne,  ha a vevő 15 napon belül jönne be fizetni. Számla kps, és péztárgépbe is be kell ütni.

Ha csak egy hónap múlva jön be, akkor is lehet ugyanez a folyamat, de akkor ezt annak a tudatában tedd, hogy egy esetleges áfa- vagy komplex ellenőrzéskor kibökik, és mulasztási bírság kiszabására adsz okot azzal, hogy nem 15 napon belül számlázol. 

Én azt tartanám a legjobb megoldásnak, hogy a 14. napon kiállítasz egy átutalásos számlát, mondjuk egy hónapos fizetési határidővel. És ott tartod magadnál. Aztán ha jön a vevő, kifizeti kp-ben, nem a pénztárgépbe ütöd, hanem a "házipénztárba" vételezed be, mint átutalásos számla kiegyenlítése, és a vevő megkapja az átutalásos számla első példányát, meg a bevételi pénztárbizonylatot. Így kerek. Akkor is, ha fizetési határidő előtt jön, és akkor is, ha utána.

Zsuzsa

kaloczy

szállítólevél számlázása

HozzászólásSzerző: pezso » pén. nov. 28, 2008 4:18 pm

Köszi Zuzsa!

Már csak egy kérdésem van ezzel kapcsolatban. A mi számlázó programunk a számlán nem tünteti fel a szállítólevél számát, tehát nem derül ki, hogy mikori a szállítólevél.Szerencsére nincs tapasztalatom Apeh ellenőrzésben, ezért nem tudom, hogy szokták-e kérni a számla mellé a szállítólevelet is.

Várom válaszod, köszi: Pezso

pezso

szállítólevél számlázása

HozzászólásSzerző: PromaxConto1 » kedd dec. 02, 2008 2:40 pm

Szia-)

Vigyázni kell ezzel a készpénzes-szállítólevelezéssel. Nekem áfa ellenőrzésen most vettek ki egy ilyen számlát, majd 2 millió értékben. Két szállítólevél volt, és egy készpénzes számla. Nem fogadja el az APEH, mert nemis tudom miért. Szállítólevelenként kellett volna számlázni, vagy gyűjtőszámlát kiállítani. De a szemétség, hogy nem a számla helyesbítését teszik lehetővé, hanem fiktívvé minősítenek egy tök tiszta ügyletet. Láttatok már ilyet? Mit kéne tennem?

Üv: Tibor  

PromaxConto1

Vissza: Számlázás