Szia!
Szerintem, persze azt hozzá kell fűznöm ez nem hivatalos vélemény, az amatőr zenészeknek nem kell szakképesítés. Igaz volt erről vita előadók és OSZK között. Az utóbbi szerint az orvos sem műthet képesítés nélkül, így miért szórakoztathatna az előadó minden végzettség mellőzésével.
Nos ezért a vendéglátóhelyen történő zenélés az lehet hogy OSZK szakvizsgához kötött, mivel a vendéglátóhelyek is engedélykötelesek ezen a téren ( besorolás) és a kettő összekapcsolódik.
Az én ügyfeleim között van egy ev, aki felvette a tevékenységi körébe ugyanezt a besorolási szám szernti tevékenységet (szintetizátoron játszik és énekel) , esetenként vendéglátóhelyeken zenél, amiről számlát bocsájt ki, neki van ilyen szakvizsgája, (a megye székhelyeken szoktak ilyen vizsgákat szervezni erről bővebbet sajnos nem tudok, de így talán jobban el tudsz indulni)
Arról van információm, hogy milyen vizsgakövetelmények vannak zenekarok, énekesek, külön szintetizátorosok részére, sőt még a DJ-k is akik ezzel foglalkoznak szakvizsgához kötöttek, de kiemelve a vendéglátóhelyet.
Ha a profitálhatsz.hu weboldalon a TEÁOR keresés fülre kattintassz ( fennti kb 3.)és lenn be írod az általad megjelölt számot, ott is olvashatod, hogy külön engedély nem szükséges hozzá, így az álláspontom: az általad írt részvételihelyek sem követelnek képzett zenészt, hol tudnának megmutatkozni az amatőr zenészek?-(szerintem pl.Postás Józsinak sincs ezirányú képzettsége:)))
Remélem sikerül legalább elindulnod a témában.