Szia!
Ha jól értem, a megbízott kieg.tevékenységű (nyugdíjas) egyéni vállalkozó. Semmi akadálya annak, hogy megbízás keretében (elég egy egyszerű megbízási szerződés, felsorolva a munkákat, ezeket hol végzi, és mindezért mennyi megbízási díjat kap) a nyugdíjas vállalkozó számlát állítson ki, és az összeget felvegye. Hogy erre mennyi időt fordít, az megbízási díj esetében teljesen lényegtelen. Üdv:Napraforgó
Tudod azért kérdezem,mert felmerült bennem a kérdés, és ezt meg is mondtam a vállalkozónak, hogy csak nehogy azt feltételezzék,hogy bújtatott munkaerő.
Egyébként nem az, mivel a megbizott mint irtam kiegészítő ev, és nyugdijas és ez a munkavégzés még a napi 4 órát sem igényelné, illetve nem is szeretne egy idegent felvenni alkalmazottként a vállalkzó, rokonában megbizik, neki pedig jól jön a nyugdij mellé a kis kiegészités.
Szia!
Én is arra gondoltam a kérdésed kapcsán, hogy a "bújtatott munkaerő" feltételezését elkerüljétek. Szerintem ezt az Apeh nemigazán vizsgálja, egy esetleges munkaügyi ellenőrzést viszont ki lehet védeni a megbízási szerződéssel. Üdv:Napraforgó
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 26 vendég