Adófórum

Adózási és számviteli információk

TGK-hogy számlázhatom magamnak az üzemanyagot ?

Számlázás

TGK-hogy számlázhatom magamnak az üzemanyagot ?

HozzászólásSzerző: magdaléna1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Szóval, saját fuvarozó cégünk van ,de nem csak fuvarozunk hanem kereskedünk is a kérdésem az lenne hogy hogyan számlázhatom saját magamnak az üzemanyag költséet ki. Segitsetek kérlek köszönöm.Nem üzemanyaggal , hanem gabonával kereskedünk . Na most mikor kereskedni vagyunk az üza költségünket nem tériti senki mert saját magunknak fuvarozunk ,a könyvelőnk szerint ezt saját magunk felé kellene számlázni csak azt nem tudjuk hogy ,ezt hogyan lehet csinálni.Igen a fuvarozás és a kereskedés egy cégen belül folyik. Na most kb fél éve kereskedünk mikor bele vágtunk , kérdeztük a könyvelőnket hogy ennek mi a folyamata de csak annyit mondott hogy ugy mint a menet leveleket mint eddig vezzesük és az elég lesz ,és most fél év után szol hogy az üza költségünket valakinek számláznunk kellene, és mivel magunknak fuvarozunk .a saját árunkat szállitjuk igy az üzemanyagot is magunknak kell ki számláznunk  csak azt nem tudom hogy a saját számla tömbünkben hogy lehetek én az eladó és a vevő is.
magdaléna1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

TGK-hogy számlázhatom magamnak az üzemanyagot ?

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » kedd júl. 15, 2008 6:20 pm

Kérlek, pontosítsd a kérdést. Úgy érted, hogy üzemanyaggal kereskedtek és a saját felhasználást szeretnéd elszámolni? Vagy valami egész másról van szó?

aniko.varga2006
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

TGK-hogy számlázhatom magamnak az üzemanyagot ?

HozzászólásSzerző: Bi.Monika » szer. júl. 16, 2008 9:12 am

A fuvarozást, és a kereskedést ugyanazon cégen belül csináljátok? Mert ha igen, akkor szerintem nem kell kiszámlázni, de ha van egy fuvarozó cég amelynek van teherautója, és van egy másik - cég, egyéni vállalkozás esetleg őstermelő - aki a gabonával kereskedik, és ennek a cégnek szállítja a teherautó a gabonát, na akkor lehet a fuvardíjat kiszámlázni.
Bi.Monika
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

TGK-hogy számlázhatom magamnak az üzemanyagot ?

HozzászólásSzerző: Bartiiroda » hétf. júl. 21, 2008 8:58 am

Sziatok...

valami nekem itt nem kerek... ha egy cégen belül van a fuvarozás is meg a gabonakereskedelem is akkor mit kéne magatoknak kiszámlázni?... az üzemanyagot? minek?.... Próbálom az életben elképzelni a dolgot: X cég rendel tőletek gabonát amit ti magatok árultok és ki is szállítotok... AKkor az X cég fizesse szépen ki a gabona árát plussz a szállítási ktget.... Ti vezetitek a menetlevelet és gyüjtitek az üzemanyagszámlát mivel a szállítóeszköz benne van a vállalkozásban, annak tulajdonást képezi.... Nem értem miért kéne bármit is magatoknak számlázni.... Egy számla kerül a logika alapján kiállításra, amin vagy gabona + szállítás vagy maximum lebonthatod 2 számlára, ha nem akaord egy számlán szerepeltetni és van a vevővel külön kialkudott árad a terményre meg a szállításra... 

lehet rosszul képzelem el a dolgot de így tünik életszerűnek üdv: Csaba.... 

 

 

 

 

Bartiiroda
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

TGK-hogy számlázhatom magamnak az üzemanyagot ?

HozzászólásSzerző: jános123 » hétf. júl. 21, 2008 9:41 am

Hello!

Három dolgot kell csinálni:

1. Keress egy másik könyvelőt, vagy inkább úgy fejezem ki magam, hogy keress egy könyvelőt!

2. A menetlevelek alapján számold ki az üzemanyag fogyasztását a tgk-nak, és egyeztesd a gázolaj beszerzési számlákkal. A menetlevél alapján felhasznált, és a vásárolt üzemanyag összhangba legyen.

3. Könyveld le a gázolaj beszerzési számlákat, állítsd ki a gabona értékesítési számlákat a szállítással együtt.

Nem kell saját magadnak kiszámlázni az üzemanyagot. Saját magának nem tud számlázni a cég semmit. Ha mégis ilyenre van szükség, akkor egy belső bizonylattal kell megoldani, de nem számlával.

János

jános123
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am


Vissza: Számlázás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég