Sziasztok!
Ha még hatályos, akkor nekem utalnom kell, ha pl. Németországban vásárol a cégem 250.000Ft felett?
Köszönöm.
Zsuzsa
Sziasztok!
Ha még hatályos, akkor nekem utalnom kell, ha pl. Németországban vásárol a cégem 250.000Ft felett?
Köszönöm.
Zsuzsa
Sziasztok, itt szeretném megkérdezni, hogy Olga a 15-ös válaszában milyen rendeletből vezette le, hogy kikre vonatkozik, illetve nem vconatkozik a korlát, mivel számomra ez egyértelműsítette, hogy az én vállalkozómra nem vonatkozik, ezt elmondtam neki, ezt alkalmazza, csak a rendelkezést szeretném mellé tenni.
A vállalkozó ugyanis személyszállítással foglalkozik, a bevétele egy része( és ez a készpénzes része, ) amit az utasok fizuetnek be a buszon kp-b en. Ez az összeg alkalmakként több, mint 250 e Ft. A számla többi része átutalással kerül a másik (számlanyitásra kötelezett társas vállalkozás) féltől kifizetésre, de a számla összege a kp-ben történt összeget is tartalmazza.
Olga válasza alapján egyértelmű, hogy a magánszemélyek befizetésére a korlát nem vonatkozik.
Jól értem?
köszi a választ Ági
Szia Ági!
Jól érted, a magánszemélyekre nem vonatkozik ez a korlát, nem kötelezhetőek bankszámla nyitásra.
Üdv
Ildikó
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég