Szerintem, ha a vevő magánszemély, vagy különleges jogállású, vagy alanyi mentes, akkor szóba sem jöhet a fordított áfa.
János
Szerintem, ha a vevő magánszemély, vagy különleges jogállású, vagy alanyi mentes, akkor szóba sem jöhet a fordított áfa.
János
Tehát csak van értelme megkérdezni, hogy van-e áfas adószám!
Jó éjt !
János
Nem értelek!
"S arra céloztam neked, hogy csak az adószámból sajnos nem dönthető el, hogy azok felei-e a ford.ÁFÁ-nak"
Ha van kedved, magyarázd meg.
János
A 2-ik hozzászólás János123: "Hello Mónika!
"A" és "B" áfás adószámmal rendelekzik?
János"
Erre írtam, hogy én már az ilyen fordítottas kérdésnél nem szoktam azt kérdezni, milyen adószámmal rendelkezik: áfá-ssal, vagy mivel., mert csak az adószámból már nem dönthető el, hogy a vevő esetleg attól, hogy milyen adószámmal rendelkezik, pld. mentessel "1"-es , még mint vevő pld. ÁFA körös adóalanytól, vagy EVA alanytól igénybevett takarítási szolgáltatásnál a fordított ÁFÁ-nak egyik fele, tehát pld. egy kizárólag ingatlan bérbeadással foglalkozó társaság, aki nem kért áfa-körösséget, az ingatlan bérbeadás pedig az ÁFA tv.86.§.alapján alapból mentes, bizony ha az ingatlanok takarításáról ő kapja a számlát -, akkor függetlenül attól, hogy kizárólag mentes és ÁFA levonásra nem jogosult, meg a saját tevékenysége után ÁFA fizetése nincs, de ezen kapott fordítottan ÁFÁ-zó takarítási számla miatt lesz fizetendő ÁFÁ-ja, s fog ÁFA bevallást is készíteni. Nem tudom jól fogalmaztam-e, de semmi esetre sem volt szándékom esetleg kötekedni. Üdv.
Köszi!
Jó éjt!
János
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 60 vendég