Nekem is ilyen tömbön van, melyen felül az szerepel, hogy
értéke, mely.....% áfát tartalmaz, itt egyértelmű, hogy 16,67
alul viszont az van:
az áthárított adó százalékértéke, na akkor ez mi? 20, vagy 16,67?
Nekem is ilyen tömbön van, melyen felül az szerepel, hogy
értéke, mely.....% áfát tartalmaz, itt egyértelmű, hogy 16,67
alul viszont az van:
az áthárított adó százalékértéke, na akkor ez mi? 20, vagy 16,67?
Szia Szilvi!
Az is 16,67 %, miután azt a százalékértéket jelenti, ami "az adót is tartalmazó árból az áthárított adó összegének meghatározásához szükséges".
Azért az érdekes, hogy a nyomda rányomja előre a 20 %-ot, azért még létezik 5 %-os áfa is.
Üdv. Mari
Sziasztok!
Még az áfa bevallásokkal küzdök, s közben figyelni kezdtem a kézzel kiállított készpénzes számlákat. 90 %-ban felül 20 %, alul 16,67 %. Ha erre tényleg ráugrik az APEH, igen sokan fizethetnek komoly büntetést. Ez lehet a pénzbehajtás legújabb formája?
Üdv. Mari
Szia Mari!
Ha ráállnak erre, akkor ez. (is) Nem is kell sokat "vergődniük" érte. :))))
Üdv:
P.Zsuzsa
Sziasztok!
A Magyaro.hu-n olvastam.
Az adóval növelt ellenértéket a felszámított adómérték szerinti részletezésben is fel kell tüntetni, továbbá azt a felszámított adómértéknek megfelelő százalékértéket kell szerepeltetni, amely az adót is tartalmazó árból az áthárított adó összegének a meghatározásához szükséges: ez az említettszázalékérték: 20 százalékos felszámított adómértéknél 16,67%, 5%-os felszámított adómértéknél 4,76%.
Erről mi a vélaményetek? Bővebben itt a cím.
http://www.magyarorszag.hu/vallalkozas/ugyek/adopenz/afa20050804/szamla200606
Remélem megnyítható. Marcsi
Szia Ani! Ahányszor elolvasom, mindig másképpen értelmezem. Tehát, kp.-nál fent és lent egyformán kell írni, 16,67%, vagy 20%? a lényeg hogy ne legyen különböző. Ez már kész kabaré, belekeveredtem.
Ha én kapok ilyen számlát, akkor a befogadó vagy a számlaadó várhat esetleg büntit. Marcsi
Sziasztok!
Véleményem szerint elsősorban a számla kiállítója a felelős - bár senki nem károsított meg senkit, mert az áfa bevallásokba jól kerül be. Az érdekes azért, hogy eddig ellenőrzések alkalmával még soha nem tettek erre semmi megjegyzést, pedig eddig is volt ilyen bőven.
Marcsi! Fent idéztem én is az áfa törvény ide vonatkozó szakaszát, egyformának kell lennie és 16,67 %-nak.
Készülőben van az új ÁFA törvény (2008-ra), még a szakértők is azt mondják, hogy nem lesz könnyű megérteni (még a jogászoknak sem), amit eddig már úgy-ahogy megtanultunk, azt el is lehet felejteni.
(ui.: Ti ilyen korán keltek, vagy még nincs az előző napnak vége?)
Üdv. Mari
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 40 vendég