Szia!
Ha EV-ről van szó, akkor igen, elég a napi "adóügyi" zárás azaz "Z" zárás. Még a "pénztárzárás" jelentést sem szoktam hozzá kérni, csak a szalagokat, zárás száma szerint sorba rakva.
Igen a pénztárban annyinak kellene lennie, amennyit a záró szalag mutat. Másnap reggel ugyanazzal az ellátmánnyal szokás kezdeni a napot, így teljesülhet folyamatosan a valós és a ptg szerinti pénzkészlet egyezősége. Ha nem egyezik, az vagy kerekítésből adódik, vagy a pénztáros rosszul dolgozott, de ennek feltárása nem a Te dolgod. A felelősség kérdését házon belül szokás rendezni.
A GrandTotal az első adóügyi zárástól számított göngyölített forgalmat takarja, mely nem feltétlenül egyezik meg a pénzkészlettel, mivel rend szerint a napi forgalmakat "lefölözik", azaz befizetik a bankba, vagy készpénzes beszállítókat fizetnek ki belüle, de ezen kifizetéseket a ptg-en átfuttatják.
A GT segíthet téted abban,hogy ellenőrizd a havi forgalom alakulását. Utolsó napi GT - első napi GT + első napi forgalom = havi forgalom. Ha az egyes zárások összegzéseként nem ennyit kaptál, akkor baj van.
Fontos lenne egyeztetni még a Sotrnó blokkok rendszerét, a Vásárlási utalványos vásárlásokat is. Megkövetelheted, hogy minden egyes stornó blokk mellett legyen jegyzőkönyv, mely felvázolja a stornó okát.
Igen, év végén, illetve ha jól tudom február vagy március környéki határidővel a pénztárgépek memóriáját az elmúlt évre vonatkozóan ki kell íratni a ptg szervízzel, rémlik,hogy nekik pedig jelentési kötelezettségük van. Csak azért nem tudom olyan pontosan a határidőket, mert az ABC-im már nagyon toppon vannak e témában, intézik maguknak.
Üdv: Edit