Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kell-e autómosóba pénztárgép?

Számlázás

HozzászólásSzerző: z.f.adrienn » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Tisztelt Fórumozók!

Férjemmel kézi autómosót készülünk nyitni, és az lenne a kérdésem, hogy nem tudja-e valaki, ehhez a tevékenységhez kell-e pénztárgépet, vagy taxamétert (vagy mindkettőt?) beszerezni? Próbáltam utánanézni, de egyértelmű választ sehol sem találtam. Ha nem is tud senki biztosat mondani, az is segítség lenne, ha választ kapnék arra, hol tudnék utánanézni, vagy akár telefonon utánakérdezni.
Köszönettel!
z.f.adrienn

HozzászólásSzerző: ticus » hétf. jan. 20, 2014 5:23 pm

Itt találsz részletes tájékoztatót:

http://www.nav.gov.hu/data/cms291763/Ki_kotelezett_penztargeppel__taxameterrel_teljesiteni_a_nyugtaadasi_kotelezettseget.pdf

ticus

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. jan. 20, 2014 5:30 pm

Szia!
A 3/2013. (II. 15.) NGM rendelet, 1 számú melléklet tartalmazza azokat a TEAOR számokat mely tevékenységnél kötelező a pénztárgép használata.
Én úgy tudom a gépjármű mosás TEAOR száma: 452006 , ha ez van a vállalkozói igazolványba, illetve ez lesz, akkor szerintem nem kell. Kiindulási pontnak talán jó lesz. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: Bo-zso » pén. feb. 07, 2014 6:10 pm

Nézd meg a Teáor-t, illetve a vállalkozói igazolványban szereplő szakmakódot -> Teáor > 1. melléklet a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelethez

Nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel eleget tenni kötelezettek köre

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=164879.251970

1. melléklet a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelethez

Nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel eleget tenni kötelezettek köre

1. Az Áfa tv. 166. § (2) bekezdésében foglalt feltétel teljesülése hiányában nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel tehetnek eleget az alábbi adóalanyok, illetve üzletek:

a) a gyógyszertárak,

b) a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR Ć08 47.1-47.7 és 47.91 szerinti kiskereskedelmi, az 56.1 és 56.3 szerinti vendéglátási (kivéve a mozgó szolgáltatásnyújtást), az 55.1-55.3 szerinti szálláshely-szolgáltatási, a 77.1-77.2 és 77.33 szerinti kölcsönzési és a 95.1-95.2 szerinti javítási tevékenységet folytató valamennyi adóalany, üzlet, mozgóbolt, kivéve:

ba) a betétdíjas göngyöleget visszaváltó üzlet,

bb) a csomagküldő kereskedelem, kivéve annak nyílt árusítást végző üzlete, bemutatóterme,

bc) az ipari – kivéve élelmiszeripari – tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, ha termelő és értékesítő tevékenységét ugyanabban a helyiségben folytatja,

bd) a termelői borkimérés,

be) az utazási iroda, utazási ügynökség, turisztikai szolgáltató iroda utazási szolgáltatásai tekintetében,

c) a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR '08 46.2-46.7 szerinti nagykereskedelmi tevékenységet folytató adóalanyok, üzletek a kiskereskedelmi értékesítésük tekintetében.
Bo-zso

Vissza: Számlázás